sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kimppakivaa!

Tälläkin viikolla oli ylläriveivi. Tämä vaan oli siitä erilainen ja erikoinen, että tehtävänä oli yhdessä toisen ompelijan kanssa luoda yhtenäinen, vähintään kahden vaatekappaleen mallisto. Itse nappasin kaverikseni Varpainjaloin-blogin Elvinan. Koska veivi oli kahdelle, paljastui paketista myös kaksi kangasta. Tällä kertaa vihdoinkin keltaisen kirous murrettiin ja vaihtoehtoina oli mustavalkoista neulosta ja roosaa trikoota. Roosan trikoon vaihtoehtoina muiden veivaajien paketeissa oli minttua trikoota tai tadaa - keltaista trikoota. Mutta se keltainen ei osunut meille!! Ensisilmäykseltä tehtävä oli aika haastava, koska kankaissa itsessään ei ollut oikein mitään yhteistä, joten lähdimme pohtimaan tilannetta muiden kankaiden kautta. Lopulta yhdistäväksi tekijäksi valikoitui mustavalkoraidallisuus (josta lopussa tippui mustavalko pois eli pelkät raidat jäivät jäljelle) sekä roosa väri. Itse suhasin kahden tunnin aikana tällaisen setin:

Tuo heppakangas oli siis varsinainen veivikangas, lisäksi käytin Noshin luonnonvalkoista trikoota ja edellisviikon veivin raitaresoria. Setin olisi tarkoitus olla pitkäikäinen.

Paita on tehty koon 110 kaavalla Ottobresta 1/2014, mutta pituutta on lisätty helmaan ja hihoihin niin paljon kuin kangaspalasesta riitti. Nyt alkuun se menee kuopukselle mekkona, mutta toivottavasti jatkossa sitten toimii paitana. Resoria laitoin hihan- ja päänsuihin ja helmassa on (jälleen) rullapäärme.

Leggarit on tehty saman lehden ruttuleggingsien kaavalla koossa 104. Sen verran tätäkin kaavaa muokkasin, että lahkeista on otettu vähän pituutta pois ja lisätty resorit tilalle. Nuo lahkeiden koristerusetit ovat syy, jonka vuoksi veivaus meni 2 minuuttia yliajalle. Alkuperäinen idea oli ommella heppakankaan jämistä tällä ohjeella rusetit. Kangasta jäi kuitenkin niin pienet palaset, että lopputulos ei omaa silmää miellyttänyt ollenkaan..

Tuosta kuvasta muuten näkyy sekin, että veivi vastusti muutenkin: heti ekassa kaksoisompeleessa ruttasin neulan ihan vänkyräksi! Onneksi oli vielä yksi varaneula, joten pääsin jatkamaan. Mutta kangasrusetista ei siis tullut mieleistä, joten otin käyttöön plan B:n ja siirryin käsinompeluun ja valmiiseen nauhaan rusettimateriaalina. Vielä pienet ruusuhelmet keskelle niin miellyttää ainakin omaa silmää :) Mutta sen verran kauan käsin näperrys tosiaan kesti, että valmista oli vasta 23.02.

Elviina puolestaan työsti samaan aikaan omalla tahollaan paketin toista kangasta eli mustavalkoista atomi-neulosta ja sai siitä aikaan tällaisen ihanan boleron:

Kuten paita/ mekko, ovat myös leggingsit vielä vähän isot, mutta tarkoitus olisi niistäkin saada ainakin parin vuoden käyttövaate.

Näihin veiveihin jää kyllä aivan koukkuun, tilasin nimittäin jo ensi viikon perjantaiksikin ylläripaketin!

P.S. Blogiarvonnassa voittajaksi Onnetar nosti Lillin, joka valitsi voitokseen ommellut sukat. Sukkapari toimitetaan voittajalle lähiaikoina :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti