maanantai 5. elokuuta 2013

Tiimipaidat

Muistan vielä kun viime talvena jossain vaiheessa ihmettelin raglanpaidan kappaleiden kanssa että miten kummassa ne yhdistetään että siitä syntyy paita :D Nyt olen tosi tykästynyt raglanhihaisia ompelemaan. Eilen niitä syntyi peräti 7 kappaletta! Jokaiselle perheenjäsenelle omansa, paitsi tokaluokkalaiselle peräti kaksin kappalein. Ekaa kertaa tein kaikille lapsille samasta kankaasta vaatteet:


Paidat on kaikki ommeltu Little Lamb -kaavalla. Isoimmat kaksi koolla 128 reiluin saumanvaroin, keskikokoinen on kokoa 116 ja pienin 98.

Vaikka samasta kankaasta ovatkin, niin kaikissa on erilaiset hihat/takakappaleet/resorit niin että mitkään kaksi eivät ole keskenään täysin samanlaiset. Ekaa kertaa muuten tein näitä hiharesoreiden kanssa. Tähän asti olen aina tehnyt koko hihan trikoosta. Ihastuin ihan täpöllä Lieblingsstückeltä tilaamaani raitaresoriin! Kangas on Sari Ahokaisen suunnittelema Spooky Night, tilattu Michas Stoffeckeltä Saksasta (niitä 19,3m tilauksen kankaita siis).

Lasten lisäksi myös aikuiset saivat omat raglanhihaisensa.


Itse liityin tiimipaitaisten joukkoon. Kaava on Joka Tyypin Kaavakirjasta, pituutta vaan lisätty helmaan jonkun verran.

Miehelle muokkasin tuon jokatyypin kaavan ja joskus aikoinaan piirtämäni miehen paitakaavan risteytymästä oman raglankaavan, sillä ajattelin että tuo jokatyypin kaava olisi miehelle liian kapea - kuten olisikin kyllä ollut.

Miehen kuviokangas on myös Lieblingsstückeltä. Hihojen ja takakappaleiden yksiväriset trikoot on hommattu Eurokankaasta, Lieblingiltä ja Kestovaippakaupasta. Seitsemännestä paidasta ei ole kuvia, se oli meidän dinofanille tietenkin dinokuvioinen. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti