keskiviikko 7. elokuuta 2013

Saatanallista sätöstelyä

Pardon my French, mutta nyt ei kyllä voi ompeluprojektia muuten kuvata kuin otsikon mukaisesti. Ei nimittäin mennyt yhtään niinkuin Strömsössä tänään. Tai oikeastaan ongelmat alkoivat jo aikaisemmin. Tilasin nimittäin tuota raitakangasta tarkoituksena ommella siitä tunika/mekko. Hihoiksi tilasin yksiväristä turkoosia trikoota, mutta sepä oli väärää sävyä. Kierros kaupungin kangaskaupoissa ei tuottanut sekään oikeansävyistä kangasta, ei lähimainkaan, joten piti muuttaa suunnitelmia heti alkujaan. Onneksi samaa raitatrikoota löytyi vielä Lieblingsstückeltä, viimeisen palasen onnistuin sitä saamaan. Visiona oli siis tehdä raglanhihainen mekotus. Yksivärisillä hihoilla homma olisi ollut iisipiisi mutta raidat nostivat haasteellisuuden heti potenssiin sata. Lopputulosta pystyy sentään näin kauempaa katselemaan jotenkuten:

Tässä on siis pohjana sama kaava kuin tässä mekossa. Muokkasin kaula-aukon Joka Tyypin raglanpaidan kaavan avulla ja siitä alkoikin sitten ongelmat Ajatuksena oli kiva että nuo raidat jatkuisivat sauman yli mutta himppasen vaikeaa oli niitä täsmätä. SAati sitten kun kainaloiden alla ne eivät enää täsmänneet sitten millään eli sinne tuli nyt sitten jotkut hiton vekit/laskokset/whatever että saatiin raidat kohdilleen. Trikookaitaleella huoliteltu kaula-aukko myös yksi kompastuskivi: tällä kertaa muistin jättää toisen olan ompelematta että sain kaistaleen näppärästi paikoilleen - ainut vaan että täsmäys ei onnistunut kun ompelin olkasauman kiinni. Siis miten piipissä tuon saa onnistumaan?!

Taskujen täsmäys oli helpompaa kuin ruskeassa mekossa mutta kun kangas on vaaleampaa niin tokihan ne ihan erilailla erottuvat silti kuin siitä tummanruskeasta mekosta. Että säätämistä ja sätöstelyä piisasi tämän vaatteen tiimoilla ihan kiitettävästi.. Taidan hetkisen pysytellä taas perusompeluksissa ja resorikanttauksissa niin säästyy hermot. Päällä mekko näyttää tältä, tässä näkyy hihojen pituuskin eli ovat tuollaiset kutakuinkin 3/4-pituiset.

Tässä kuvassa on aika yöpaita-vaikutelma, mutta luotan siihen että kunhan jalassa on housut ja kaulassa jotain asusteita niin tuo kelpaa käyttövaatteeksi..4 kommenttia:

 1. Mä varmaan kohta kokeilen sitä framilonia, josta näyttää tulevan ihan hieno huoliteltu ilme kaula-aukkoon. Siihen on kuvallisia ohjeita Ompeluelämää Fb:ssä. Kai sää jo jäsen oot siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis kaula-aukkoon framilonia? sitä joustokanttia/kuminauhaa olen kyllä kaula-aukkoon käyttänyt, mutta framilon ei ole käynyt mielessä. en ole enää OE:n jäsen, mutta SaumanVarassa kylläkin, olisikohan sielläkin vastaavia ohjeistuksia..?

   Poista
 2. http://karkelokukka.blogspot.fi/ kurkkaa tuolta. Siinä etusivulla pitäis olla, jos äkkiä katselet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti linkistä! tosin tuossakin jää edelleen se olkasauman ompelu kaula-aukon viimeistelyn jälkeen eli onnistuisin kuitenkin ryssimään sen samalla tapaa kuin trikookaitaleella kantatessakin :( tuota framilonia tosin voisi ehkä kokeilla suamuroida vasta sitten kun molemmat olat on jo ommeltu..

   Poista