sunnuntai 14. elokuuta 2016

Testineulonnassa Foster Island Cowl

Taas pääsin mukaan uuden ohjeen testineulojaksi. Tällä kertaa ohje oli nimeltään Foster Island Cowl ja pitäisi ilmestyä Ravelryyn muutaman viikon sisällä. Tämmöttinen:

Kyseessä on kaulahuivi, tarkemmin sanottuna tuubihuivi. Ensimmäistä kertaa pääsin kokeilemaan väliaikaista aloitusreunaa, jossa silmukat luodaan virkkuukoukun avulla apulangalla ja kun neule on muuten valmis, apulanka puretaan pois ja sen alta poimitaan uudet silmukat, jotka sitten päätellään ommellen loppupään silmukoiden kanssa. Melko huomaamattoman saa saumasta tuolla keinolla.

Tässä oli lankana jälleen kerran 7 Veljestä ja puikkojen koko 4,0. Muuten tein ohjeen mukaisella silmukkamäärällä, mutta mallikerran toistoja tein 22 sijaan 25 - ihan vaan siitä syystä, että lankaa riitti justiin niin pitkälle. En halunnut jättää pientä jämänyttyrää jäljelle vaan neuloin kutakuinkin kaiken pois. 100g oli menekki huiviin. Ja eikös tämä sävy nyt ainakin ole murrettuja värejä eli värihaasteeseen sopiva? Ensimmäistä kertaa myös blokkasin huivin (tai mikähän se termi suomeksi on? kostutin siis valmiin työn ja venytin sen sitten nuppineulojen avulla kuivumaan) ja tässä ei kuvio ilman tuota olisi päässyt ollenkaan näin edukseen. Kannatti siis nähdä venyttelyn ja odottelun vaiva ja täytyy tämä muistaa jatkossakin pitsineuleiden kanssa. Huivi riittää kaksi kertaa kaulan ympäri:


Ranteessa näkyvä koru on muuten esikoisen tekemä. Justiin miun värimaailmaa <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti