lauantai 20. elokuuta 2016

Taskumekkoja

Elokuun ompeluhaaste on saanut kaivelemaan esille sellaisiakin kankaita ja projekteja, jotka ovat roikkuneet jo pitkään. Ensin syntyi äidilleni tunika.

Kankaan olin ostanut jo ainakin vuosi sitten. Tämä on Nanson trikoita ja mukavan laskeutuvaa sellaista. Tarkoitus oli tehdä tästä äidille hellemekko, mutta hänellä olikin jo samasta kankaasta mekko! Joten kangas jäi sitten laatikkoon lojumaan, kun ei se itsellenikään oikein omanoloinen ollut. Mutta nyt päätin, että jotain tästä syntyy. Kaavana on New Boheme Ottobresta 5/14. Jippona on tuollaiset isot "piilotetut" taskut.

Lisäksi etukappaleella on ylhäällä laskoksia, joiden avulla tunikan väljyys saadaan koottua.

Hihat jouduin tekemään lyhyet, sillä kankaasta ei riittänyt yhtään pidempiä. Mutta näin tätä voi käyttää kesällä lyhythihaisena tai talvella pitkähihaisen päällä tai neuletakin alla. Toinenkin taskumekon kaava pääsi kokeiluun, nimittäin uusimmasta Ottobresta 5/16 malli Relaxed. Tässä lopputulos:

Kankaana tässä on Verson Puodin ylläripaketista tullut kukkakangas. Se oli minulla myynnissäkin, mutta kun ei mennyt kaupaksi niin silppusin palasiksi sitten. Tässäkin on etukappaleella taskut, mutta näiden kiinnitys eroaa New Bohemesta siinä, että etukappale on ommeltu kahdesta osasta ja taskujen yläreunassa on siis poikkisauma.

Yllättävän hyvin sain poikkisauman piilotettua, vaikka yhtään en kyllä erikseen passaillut kuviota kohdilleen. Tämä systeemi oli mielestäni hankalampi kuin New Bohemessa, mutta sopii toisaalta paremmin ei-laskeutuville kankaille. Tässä poikkesin kaavasta siinä, että takakappale on yhdestä palasta (kaavassa siinä on keskellä sauma) ja hihat ovat pidemmät kuin alkuperäisessä, mutta helma puolestaan viitisen senttiä lyhyempi.  Sovituskuvaa:

Mallina ihan kiva, mutta kangas on itselleni niin vääränvärinen, että tämä ei tule jäämään omaan käyttöön vaan todennäköisesti laitan sen johonkin hyväntekeväisyyshuutokauppaan jos kehtaan. Ihan priimaa ei jälki ole, varsinkin taskujen ja poikkisauman kanssa oli tappelua, mutta josko jollekulle siitä huolimatta kelpaisi. Testiversiona toimi kyllä mainiosti, erilaisesta kankaasta voisin hyvin tällaista mekkoa käyttääkin - jos jaksaisin uusintatappelun noiden taskujen kanssa :P


2 kommenttia: