tiistai 30. elokuuta 2016

Olgat ja Aapelit

Sukkaa pukkaa puikoilta vaan, taas uusia malleja kokeilussa. Ensin neuloin tällaiset Olgat:

Näihin ohje on jostakin netin syövereistä, todennäköisesti Facebookin Voihan villasukka -ryhmästä. Menee yksinkertaisuudessaan näin:


Ohje Olga-sukkiin: 16 silmukkaa puikollaan eli 64 silmukkaa neuleessa.
Neulo aluksi kaksi kerrosta nurin, ettei reuna kierry. Aloita sitten kuvio.
1. kerros: Neulo 2 silmukkaa takakautta yhteen, 5 oikein, langankierto, 2 oikein, langankierto, 5 oikein, 2 silmukkaa etukautta eli normaalisti yhteen. Sama joka puikolla.
2. kerros: Neulo kaikki silmukat oikein.
Toista näitä kahta kerrosta niin pitkään kuinka korkean haluat varren olevan.

Itselläni lankana on 7 Veljestä Raita ja puikot taisivat olla kokoa 3. Aloitin tuolla 16 silmukalla, mutta varresta tuntui tulevan jättimäinen, joten purin pois ja aloitin uudestaan 14 silmukalla, jolloin kavennuksen ja langankierron välissä on viiden sijaan 4 silmukkaa. Raitalanka menee mallineuleen ansiosta hauskasti siksakille:

Netistä kun googlailin kuvia, niin osassa oli mallineuletta vain varressa ja sen jälkeen vähän joustintaa ennen kantapäätä ja teräosa ihan sileää neuletta. Itse halusin kuitenkin pitsineuleen koko sukkaan, joten jatkoin jalkaterän päällä mallineuletta aina kärkikavennuksiin asti. Jalkaan vedettyinä pitsin reiät pääsevät näkyviin.


Näiden jälkeen puikoille pääsivät Aapelit. (Miksi sukkamalleille pitää antaa ihmisten nimiä?). Niihn ohje löytyy Ulla-neuleesta. Tältä näyttävät:

Eivät siis todellakaan ole edukseen tasokuvassa :D Lankana näissäkin 7 Veljestä ja puikot kokoa 3,5. Kokeilin ensimmäistä kertaa lyhyitä sukkapuikkoja näiden neulomiseen, mutta en kyllä oikein tykästynyt ja kantapään jälkeen vaihdoinkin takaisin normaalimittaisiin. Koivuiset Knitprot vaan on parhaat! Kärkikavennukset tein eri tavalla kuin ohjeessa, muuten taisi olla kutakuinkin ohjeen mukaan tikuteltu nämä. Jalassa vasta paljastuu palmikkopinnan kauneus:


Nämä olivat parit nro 45 ja 46 tälle vuodelle eli enää 4 paria puuttuu pari per viikko -tavoitteesta. Riittää siis loppuvuoden ajan neuloa pari per kuukausi, että tavoitteeseen päästään ;)2 kommenttia: