tiistai 10. marraskuuta 2015

Ystävälle synttärilahjaksi

Ystävä täytti kesällä 40 ja lahjaksi lupasin toteuttaa jonkun käsityön hänen toiveidensa mukaan. Nyt vihdoin päästiin lupauksesta tekoihin. Ystävä itse toi kankaan ja oman tunikansa malliksi ja samalla mallilla oli toiveena saada uusi. Harmillisesti kangas vain ei riittänyt koko tunikaan, mutta onneksi omista  jemmoistani löytyi samantyyppistä yksiväristä, joten niitä yhdistelemällä syntyi kokonainen vaatekappale.

Kuosikangas on siis ystävän tuomaa ja alaosan yksivärinen omaani. Melkoista luirua ommeltavaa tämä oli, ja kaula-aukon kanttaus ei ole priimaa, mutta josko tuo nyt välttäisi.Molempia kankaita jäi omituiset suirot, joten toteutin sitten vielä pikaompeluksena samanlaisen solmuhuivin kuin kerran aikaisemmin tein salaiseen ompeluvaihtoon. Voi sillä sitten vaikka peitellä sitä kaula-aukon epäkuranttisuutta...


Varsinaista kaavaa tähän ei tosiaan ollut vaan valmiista H&M:n tunikasta piirtelin sanomalehtipaperille vähän kaavantyyppisiä ja sitten niiden + alkuperäisen tunikan mittojen perusteella rustailin tämän uuden kasaan. Kaula-aukon yksinkertaistin V-pääntiestä pyöreäksi ja hihat taitavat tässä olla pikkuisen alkuperäisiä pidemmät, mutta muuten tuli mitoiltaan aika yksi-yhteen. Sinällään tämä oli helppo ompelus, että hihat ovat samaa kappaletta yläosan kanssa eli ei tarvinnut hihapyöriöitä koittaa valmiista vaatteesta jäljentää ja passailla sopiviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti