sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Pöllösukat ja uusi kikka raitoihin

Taas on syntynyt jämälangoista sukkia. Tällä kertaa kokeilin tehdä pöllöjä sukkiin. Tässä lopputulos:

Alkuperäinen ohje on täällä, mutta itse en ollut varma tuon harmaan langan riittämisestä, joten tein vain yhdet pöllöt varteen ja lopun normaalia joustinneuletta. Tuli itse asiassa aika kiva näin. Tässä lähikuvaa pöllöistä:

Sen verran poikkesin alkuperäisestä, että pöllöjen silminä ei ole helmiä vaan ne on kirjailtu mustalla langalla jälkikäteen. Raitalanka on kälyltä saatua 7 Veljestä raitaa. Yksivärinen harmaa oli jotain sukkalankaa vuodelta kivi ja miekka. Tässä sovituskuvaa:
Pöllöjen jälkeen syntyi ihan perussukat (raitoja tietenkin, eihän jämistä muuta saa..), pari nro 45 tälle vuodelle.

Näihin kokeilin raidoittamiseen paria uutta jippoa, jotta raidoista tulisi entistä tasaisempia eikä värinvaihto niin erottuisi. Tässä lähikuvaa varresta:

Joustinneuleessa uuden värin ensimmäinen kerros neulotaan joustimen sijaan aina oikein, näin kahden värin rajakohta jää nurjalle puolelle. Tämän lisäksi kerrosten vaihtumiskohdassa käytin tätä jippoa: linkki ohjevideoon. Tuon kylläkin unohdin sukan teräosassa, mutta siellä kerrosten vaihdokset onneksi jäävät jalkapohjan alle piiloon. Ehkä ensi kerralla muistan toteuttaa tämän kikan sukan lopppuun asti.

Sen verran tehokkaasti olen jämälankoja tuhonnut, että nyt niitä on enää yksi pieni laatikollinen jäljellä (ennen lankoja oli 3 eri laatikossa...). Ehkä pikkuhiljaa voisi antaa itselleen luvan ostaa uuttakin lankaa siis?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti