tiistai 3. marraskuuta 2015

Kakkuja uusintakierroksella

Nyt on taas ollut synttärisumaa. Jostakin syystä en ole jaksanut ideoida  uusia kakkuja ja kun lapsen toivekin oli ponikakku, niin pistin jo kertaalleen toteutetun idean uusintakierrokselle.

Täytteenä oli Kinuskikissan mansikkatäyte ja lemon curdia, ihan takuuhitti meidän perheessämme. Päällä laktoositonta kuohukermaa värjättynä + vaahtokarkkeja. Ponit synttärisankari valikoi kakun päälle itse, ei sinne ihan mitä tahansa poneja saanut laittaa ;)

Uusintakierrokselle pääsi myös käärmekakku vajaan 3 vuoden takaa. Se kun on sopivasti vitosen muotoinen niin oli täydellinen meidän viisveelle!

Tässä pohjana kaksi kääretorttua, joissa täytteenä mansikkahilloa + laktoositonta rahkaa ja kermaa. Päällä sitten myös laktoositonta kermaa ja hurja määrä karkkeja. Lastenkutsuille tämä on siitä hyvä, että jokaiseen palaan osuu varmasti karkki. Ja kun kakun syömien aloittaa hännästä niin lastenkutsujen perään voi hyvin kakuttaa kummeja tai sukulaisia vielä samalla kakulla ;)

Sen verran sentään uuttakin kuvioissa, että leivoin myös Kinuskikissan puolukka-kinuskikakkua.

Sen verran muokkailin ohjetta, että pohjassa oli täysjyvädigestivet ja marjoina kakun sisällä ja koristeena on puolukoita, mutta kiille on tehty karpaloista. Paseerasin tuoreita karpaloita ja laimensin soseen vedellä sopivaksi. Ei ollut yhtään liian hapanta, itse asiassa ilman tuota marjojen happamuuta olisi ollut oikeastaan liian makea. Tämäkin teki kauppansa erinomaisesti. Aikaisemmin olen käyttänyt kinuskimoussea vain kakun täytteenä, mutta oikein hyvää oli näin hyydytettynä kakkunakin. Koristeluja en laittanut ollenkaan, sillä oli mielestäni kaunein ihan näin yksinkertaisena.

Ja muistinpa muuten kerrankin napata kuvan tarjoilupöydästä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti