maanantai 9. marraskuuta 2015

Pintaneuletta sukkiin ja säärystimiin

Ostin Novitan uusimman sukkalehden. Pääasiassa siinä olevien Anelma-sukkien ohjeen vuoksi, mutta lehdessä oli monta muutakin ohjetta, joita haluan kokeilla. Harmi vaan, kun lankavarasto on tällä hetkellä mallia jämäkeriä ja jämäkerien jämiä, eli mitään isompaa yksiväristä ei pysty neulomaan. Kokeilin kuitenkin lehden ensimmäistä mallia, jossa yhdisteltiin samaan sukkaan erilaisia pintaneuleita. Omista versioistani tuli tällaiset:

Varsissa on 7 Veljestä Polkkaa tmv, joka kuin ihmeen kaupalla onnistui alkamaan samasta kohtaa molemmissa sukissa eli varret ovat identtiset. Sukkien kärkiin ei lankaa enää riittänyt kuin jämäpätkä, joten ne on neulottu siitä kohtaa, mitä nyt sattui olemaan ja ovat siitä syystä erinäköiset. Aika pahasti langan kuviollisuus kadottaa pintaneuleen ja parhaiten se erottuu jalkaterän valkoisessa osioissa. Siitä syystä halusin kokeilla pintaneuleita myös yksivärisillä langoilla toteutettuna. Niitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi sukkiin, joten tein pelkät varret:

Nämä ovat siis omasta päästä sävelletyt säärystimet. Silmukoita loin 48 ja koon 3,5 puikoilla pistelin menemään. Langan nimestä ei ole hajuakaan. Ennen alareunan tummempaan lankaan vaihtamista vähensin silmukoita 42:een. Lanka on sen verran napakkaa, että säärystimet kestävät pystyssä suunnilleen itsekseen. Niiden ei siis tarvitse olla tuota pidemmät, sillä mitään valumis/ryppyefektiä ei tosiaankaan ole :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti