perjantai 20. marraskuuta 2015

Virkattuja joulukoristeita

Jämälankaprojekti senkun jatkuu (ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...). Sentään villalankojen jämistä pääsin aika hyvin eroon, sillä kollegan kanssa tehtiin vaihtikset. Hän nimenomaan halusi raitalankoja, joten diilasin kaikki (melkein 300g...) pikkuruiset lankanyttyrät hänelle ja sain vaihtokaupassa 2 iskemätöntä kerää 7 Veljestä. Toki jonkun verran jämiä vielä villaisiakin jäi, mutta kovin pienissä määrissä jo liikutaan. Joten seuraavaksi puuvilla(sekoite)lankojen pariin. Sain kälyltä joku aika sitten lahjaksi muutaman vanhan Suuren Käsityölehden ja numerossa 11-12/2013 oli sopivasti pieniä jouluisia virkkaustöitä. Joten eikun kokeilemaan, vieläkö virkkaustaito on hallussa. Ensin syntyi ukkoja:

Nämä ovat ihan supernopeita tehdä. Pisin aika taisi mennä noita kirjottuja yksityiskohtia väkertäessä.

Näiden jälkeen virkkasin palloja.


Näissä kokeilin ensimmäistä kertaa (ainakin muistaakseni) värinvaihtoa. Ensimmäisen pallon aloituksen jouduin pari kertaa purkamaan, mutta sitten tajusin idean ja homma lähti rullaamaan. Puolenkymmentä palluraa on jo syntynyt ja lisää varmasti virkkailen vielä ennen joulua, sillä noita lankoja nyt edelleen sattuu olemaan (mistä ihmeestä niitä on tullutkin?!) Alkuperäinen ohje on kolmelle värille, mutta siksak-kuvio toimii ihan kivasti kahdellakin värillä.

Yhteen palloon menee noin 15g lankaa eli melkoisen hitaasti nämä varastoa kyllä pienentävät. Vaan niinhän sitä sanotaan, että hitaasti mutta varmasti ;)2 kommenttia:

  1. Kivoja pieniä virkkuita. En ole itse ikinä kirjovirkkausta kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kokeilu oli itsellekin, mutta aika äkkiä idean hoksasin. Suosittelen kyllä kokeilemaan, saa kivasti ilmettä virkkuihin :)

      Poista