sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Loimu-kaulaliina

Jo vuosi (tai pari?) sitten neuloin kirjasta Yhden illan käsityöt Suomu-lapaset. Nyt sitten sain aikaiseksi laittaa puikoille Loimu-kaulaliinan. Ihan ei kyllä yhdessä illassa liina valmistunut, semminkin kun kesken sen tekemisen sairastuin oikein kunnolla ja monta päivää meni ilman että jaksoin neuloa silmukkaakaan. Mutta lopulta tauti hellitti ja pari iltaa sen jälkeen valmistui liinakin.

Liina on neulottu 7 Veljestä -langasta puikolla 4,5 tai ehkä jopa 5. Käytin pyöröpuikkoa niin silmukoiden tippumisen riski ei ollut yhtä suuri. Tokikin tätäkin ohjetta piti muokkailla silmukkamäärän suhteen ja vähensin päissä silmukoita ihan reippaasti. Muistaakseni silmukoita on enimmillään 35 tai 36. Liinan idea on, että se neulotaan helmineuleena, mutta molemmissa päissä on helmineuleen keskellä 30 sentin matkalla valepalmikoita:

Valepalmikkoalueiden jälkeen liinan silmukkamäärää vähennetään 21:een eli keskiosa liinasta on kapeampi, mikä helpottaa sen asettumista kaulan ympäri. Kaikkineen liinalla on pituutta n. 110cm.

2 kommenttia: