perjantai 27. helmikuuta 2015

Huppari, joka melkein nyrjäytti aivoni

Piirtelin kaverilta joku aika sitten Mamu Designin paitakaavan nimeltä Deborah. Kaavan avulla on mahdollista ommella pidempi tai lyhyempi paita/ tunika hupulla tai ilman. Myös hihojen leveyden (ja pituutta toki myös) voi valita mielensä mukaan ja onpa kaavalla mahdollista tehdä myös hihatan mekkokin. Itse päädyin aloittamaan kaavan testailun suht perushupparilla. Vaan tokihan sitäkin piti matkan varrella vähän muunnella ja kikkailla... Lähtökohtana huppariin oli tämä kangas:

Mersia Designin painama pitsikuvio siis. Yhden pitsikuvioisen paidan jo ompelin, joten tällä kertaa piti keksiä jotain vaihtelua. Nyt pitsi meni siis selkäpuolelle. Pitsille kaveriksi valikoitui ihan vaan yksivärinen trikoo.

Ja jottei selkäkappale olisi ihan niin orpo ja irralinen, valitsin harmaan resorin hihansuihin ja kanttauksiin. Ja siitä se sitten lähti. Nimittäin tuonne helmaresoriin saisi kivasti piilotettua taskut! Mallia otin Annukan aurinkoiset -blogista. Mutta ohjeen ja apukuvien kanssakin sain vääntää ja kääntää helmakappaletta moneen kertaan. Kun aivot eivät vaan suostu avaruudelliseen hahmottamiseen niin kaikki on tehtävä yrityksen ja erehdyksen kautta. Kolmeen kertaan neulasin helmakappaleen kiinni ennen kuin sain sen oikein. Mieskin jo totesi että taitaa olla vähän stressaavaa kun ärräpäitä alkoi lennellä siihen tahtiin. Mutta siellä ne nyt ovat, taskut piilossa, tadaa:

Ja kyllä oli taas voittajafiilis kun huomasin, että tämäkin onnistui vaikka niin kovasti koitti matkalla vastustaa :) Käytössä näyttää siis tältä:

Sivusta/ takaa näkee hupparin kaksivärisyyden paremmin:


Selän pitsikuvio olisi saanut olla ehkä hieman alempana, mutta siinä vaiheessa kun leikkelin selkäpalaa ei tuo resorin pituus vielä ollut selvillä... Eikä kuvio onneksi tuossakaan korkeudella hupun alle jää piiloon. Vallan käyttövaate tästäkin tuli, pääsee heti ensi viikolla töihin päälle.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti