lauantai 28. helmikuuta 2015

Kesävaatetta

Kangasvarasto tursuilee ihan äärirajoillaan säilytystilan suhteen, joten olen nyt hiihtolomalla kovasti koettanut sitä vajentaa. Jokusen metrin olen saanut jopa myytyä, mutta valtaosin olen pyrkinyt pienentämään varastoja ihan ompelemalla. Koska lapsilla on suht hyvin käyttövaatetta tällä hetkellä, täytyy suunnata katse jo tulevaan ja niinpä eilen ja tänään olen ommellut kesävaatetta. Ensin syntyi mekkoja:

Kuopukselle tällainen "prinsessahelmainen" mekotus. Tässä yläosan kaava on t-paidasta ja helma on suorakaide, joka on framilonin avulla rypytetty yläosaan sopivaksi. Hyvin pyörii helmat tanssissa ;)

Esikoinen puolestaan halusi ihan perusmekon.

Tähän ei ollut edes kaavaa vaan yläosa on saksittu valmiin topin mukaan, tosin pituutta lyhensin noin 20 senttiä. Helma puolestaan on saksittu ihan vapaalla kädellä toiveiden mukaan. Vyötärölle esikoinen halusi lisäksi rusetin:

Siihen etsin apuja täältä ja täältä. Valmista rusettia mallailtiin eri puolille mekkoa, mutta lopulta se päätyi vyötärön tienoille.


Pilkullista kangasta jäi vielä sen verran, että siitä sai pienenpienet shorsit.

Nämä on tehty Saimi-kaavalla koossa 92. Shortseille kaveriksi syntyi toppi koossa 92. Siihen applikoin perhosen tuosta samasta pilkkukankaasta:

Topin ja pilkkumekon helmat on huoliteltu rullapäärmeellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti