maanantai 23. helmikuuta 2015

Metsätähti-villasukat

Työkaverilla oli vastaava sukkakirja kuin itselläni oleva Roosanauha-ohjeisto. Nappasin sieltä pari ohjetta talteen, mutta harmillisesti kaikissa ohjeissa ei näy mallin nimeä tai miltä alueelta ohje on peräisin. Sukkakirja/vihkonen on siis Taito-yhdistyksen koostama ja ohjeita oli kerätty Suomen eri alueilta. Tällaiset syntyi ensin. Mallin nimi on Metsätähti, mutta alueesta ei ole tietoa.

Näissä varren 2o2n-joustinta on muunneltu sen verran, että joka toisella kerroksella neulotaan normaalisti 2o2n, mutta joka toisella kerroksella oikeat silmukat neulotaan ristiin. Siis ensin neulotaan jälkimmäinen silmukka oikein ja sitten ensimmäinen silmukka takakautta oikein. Näin syntyy kivan koristeellinen "köynnös" varteen ja keskimmäisiä "köynnöksiä" jatketaan myös jalkapöydän päällä:

Itselläni oli käytössä Nalle-lanka ja puikot olivat nro 3. Koska kyseessä oli jämäkerä, tein sukat 40 silmukalla eli näistä tuli lapsen jalkaan sopivat.

Silmukkamäärän muunteleminen on helppoa, koska ainoa rajoite on, että määrä on neljällä jaollinen. Silmukoiden "väärässä järjestyksessä" neulominen ei oikeastaan yhtään hidasta neulomistahtia eli käytännössä perussukkien tahtiin saa neulottua kivan koristeelliset versiot.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti