lauantai 7. helmikuuta 2015

Heijastinliivejä

Päiväkodilla näin mainoksen Vinkeen heijastinliiveistä. Älyttömän kivannäköisiä, mutta aivan karmean hintaisia! Joten pihi ihminen rupeaa tietysti itse väkertelemään jotain sinne päin. Ensimmäinen liivi syntyi itselleni:
Kaavaa tähän ei ollut vaan mittailin töissä vastaavaa liiviä ja saksin kankaan sen perusteella. Tässä on saumat pelkästään olkapäillä, ei sivusaumoja ollenkaan. Harmillisesti tein liivistä sen verran liian kapean, ettei se mahtuisi kiinni toppatakin päälle laitettuna. Joten kiinnitystä varten piti kehitellä ylimääräiset kaitaleet, joissa tarranauhakiinnitys:

Selkäpuolella ei ole kuin yksi leveä raita ja lisäksi kuvio. En tosin apinoinut mitään Vinkeen kuvioista, vaan valitsin omista kiinnostuksenkohteistani sopivan aiheen ;)

Testikappaleen valmistuttua myös lapset saivat omat liivinsä. Jokainen sai itse valita mieluisensa kuvan. Näihinkään ei ollut mitään kaavaa vaan valmiin lastenliivin avulla saksin suunnilleen samanmoiset kangaspalaset. Näihin ei tullut saumoja ollenkaan, vaan ovat yhdestä kappaleesta tehty.

Sivusaumoissa on kuminauhat pitämässä etu- ja takakappaleita kutakuinkin yhdessä:

Liivit on kantattu ympäriinsä foella ja voi hyvän tähden että sitä kului! Niin paljon, että loppui kesken eli tuo tassuliivi on kantattu vain pääntieltä ja valmistuu lopullisesti vasta ensi viikolla kun haen lisää kanttia. Nämä tehtyäni ymmärrän kyllä paremmin Vinkeen hintojakin: kanttiin menee jo monta euroa ja heijastinkangas on tosi kallista eli jos yhtään haluaa työlleen hintaa niin ei liivejä ihan kympillä tai parilla passaa myydä. Hauskasti muuten tuossa ylemmässä kuvassa näkyy, että tassut on tehty silitysarkeista ja muut kaikki heijastimet ovat heijastinkangasta. Silitysarkit näkyvät heijastavan vähän erilailla kuin kangas. Silitysarkit aiheuttivat melkoisen määrän ärräpäitä, sillä onnistuin silittämään ensimmäisen tassun ylösalaisin! Voin sanoa, että ovat aika sensuroitu tiukassa. Varmaan puoli tuntia käytin siihen, että sain ehkä 2-3 neliösenttimetrin verran kuvaa revittyä irti kankaasta. Sen verran riivin siis vain, että entinen tassu ei näy uuden alta. Tässä vielä sovituskuvat ponista ja karhusta käytössä. Vedettiin talvitakit niskaan sisällä, että näkyy liivien todellinen koko. Hyvin siis mahtuvat toppatakin päälle :)

Liivien jälkeen sain aikaiseksi paikata eskarin housunpolvet. Housut olivat tähtikangasta, joten applikoin polviin tähdet. Tällaiset yhdestä kankaasta tehdyt perusapplikaatiot alkavat onnistua jo ihan ok. Joskohan sitä kohtapuoliin uskaltaisi kokeilemaan useammasta kankaasta tehtyjä kuvioitakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti