maanantai 5. tammikuuta 2015

Velourmekko taskuilla ja tunikan tuunausta

Perjantaina postilaatikosta löytyi vuoden ensimmäinen Ottobre. Siellä oli aika monta peruskaavaa ja monesta kokoja 146 tai jopa 170cm asti, mistä olin tosi tyytyväinen. Yksi syy lehden tilaamiselle oli nimenomaan se, että saisin itselleni paitojen ja housujen peruskaavat eikä joka kerta tarvitsisi olla kavereilta lehtiä lainailemassa. Ensimmäisenä kokeiluun ei kuitenkaan päätynyt isompien lasten vaatetta vaan mekkokaava kuopukselle. Kuopus oli torstaina ehtinyt valita velourin, josta ilmoitti haluavansa mekon ja lehdestä löytyi omaan makuuni sopiva kaava velouria varten. Tässä lopputulos, kaavan nimi on Free Stars:

Kuopus valitsi näistä siis tuon tummemman violetin, mutta siitä ei riittänyt mekoksi asti. Onneksi jemmoista löytyi toista violettia ja yhdistelemällä kankaat riittivät oikein mainiosti. Lehdessä mekko oli tehty trikoosta, mutta mielestäni toimii velouristakin oikein hyvin. Alunperin suunnittelin silitysarkeista jotain yksityiskohtaa/ -kohtia, mutta loppujen lopuksi menin KISS-säännön mukaan (keep it simple, stupid) ja jipoksi saa riittää kaksivärisyys.


Kuten sovituskuvasta näkyy, aika lyhyt tämä on mekoksi. Koko on 104, joka muuten on lapselle jopa vähän reilu vielä, mutta missään nimessä en tätä käyttäisi ilman leggingsejä/ housuja alla. Eli mekkoa lähdettiin tekemään, mutta tunika tästä tulikin. Toisaalta se ei kyllä haittaa, sillä talvikäyttöön tämä velourisena paremmin sopiikin ja silloin on ihan hyvä olla jalassa muutakin kuin pelkät sukkikset. Taskujen kanssa tappelin pitkän tovin, että saisin ne suunnilleen symmetrisesti ja oikealle korkeudelle. Lopputulos on omaan silmääni ihan ok, joku pilkunviilaaja saattaisi olla sitä mieltä, etteivät ihan samalla tasolla/ samassa kulmassa ole.
Jos ei lapselle tullut silitysarkkeja niin itselleni kylläkin niitä leikkelin. Tällä kertaa tuunasin valmista Blingon tunikaa, joka yksivärisenä on aika tylsä eikä siksi ole sitä oikein tullut käytettyä. Mutta nyt on yksityiskohtaa helmassa niin josko tunikakin pääsisi ahkerammin käyttöön ;)

Tässä vielä lähikuvaa, sattuuko kuka tunnistamaan hahmon?2 kommenttia:

  1. Tuon saman mekko/tunika kaavan ajattelin itse ottaa seuraavaksi kokeiluun. Mikän pituinen tuo sinun malli on, kenelle mekon teit? Mä kun olin miettinyt 110 cm mekkoa, mutta se saattaakin olla ihan valtava sitten... (neiti on juuri metrin pätkä) Ja lohikäärme on tuo kuvio?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttäjä on melko tasan metrin pätkä ja tosiaan leveys on ok mutta helman pituus omaan makuuni liian lyhyt tuossa 104 koossa. Lohikäärme joo, mutta ihan tietty lohis jolla on nimikin ;)

      Poista