perjantai 16. tammikuuta 2015

Roosa Nauha -villasukat

Joulun alla kävin ostamassa Roosa Nauha -sukkakuvaston paikallisesta Taito-kaupasta. Vihkonen sisältää varmaan parikymmentä sukkaohjetta, jotka on suunniteltu erityisesti vihkosta ja Roosa Nauha -keräystä varten tehdylle sukkalangalle. Lankoja minulla on omastakin takaa muutama (köh, kymmentä) kerää eli niitä en ostanut vaan katsoin, mitä ohjeita voisi soveltaa jemmoista löytyville langoille. Ensimmäisenä puikoille päätyi ohje, jossa varsiin tulee köynnösmäiset kuviot.

Soveltamiseksihan tämäkin meni silmukkamäärien suhteen, mutta milloinkas ei :P Tässä mallissa kuvio toistuu sillä tavalla, että mallikertojen määrää oli helppo vähentää yhdellä, jolloin tuli sopivasti 48 silmukkaa sukan varteen. Myös varren pituutta vähensin, eli alkuperäisessä ohjeessa on kaksi noita köynnösraitoja (ja siis kolme noita kapeita ruudukoita), mutta niin olisi omasta mielestäni tullut ihan liian pitkävartiset sukat, joten tipautin toisen köynnösraidan pois ja neuloin sen sijaan muutaman kerroksen joustinta vielä ennen kantapäätä.

Kantapään toteutin samalla idealla kuin ennen joulua tehdyissä apinasukissa kahdella värillä. Alkuperäisen ohjeen mukaan kantapää olisi ihan vaan yksivärinen. Kantapään jälkeen vähensin silmukkamäärää 44:ään ja neuloin sukan sitten yksivärisenä loppuun. Tottahan toki tässä kävi vielä niin, että turkoosi lanka loppui kesken. Ja ilmeisesti se on jotakin kausiväriä, sillä ei kaupoista enää lisää löytynyt. Lanka on siis Nallea (ja puikot kolmoset). Lopulta päädyin ostamaan kerän turkoosia Woolia, joka ei tietty ole sukkakäytössä ihan yhtä kestävää, mutta pakko oli saada sukat valmiiksi. Salama sen verran vääristää, että kuvissa sukat näyttävät aika samanvärisiltä, mutta luonnossa niissä on siis kantapään jälkeen pieni sävyero jota voi yrittää tihrustaa tästä kuvasta, jossa sukat ovat päällekkäin.

Käyttäjää sävyero ei haitannut vaan sukat olivat oikein mieluisat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti