maanantai 19. tammikuuta 2015

Ihan itte sovelsin - ja hame siitä tuli!

Vaihtelin tässä tammikuussa vähän kankaita. Omista jemmoista lähti pois pitkään hauduteltuja ei enää niin mieleisiä ja tilalle tuli jotain kivempaa. Yksi vaihdossa meille tulleista kankaista oli Sari Ahokaisen suunnittelema vaaleanpunainen kukka/lintukuosi. Kuopus ilmoitti heti haluavansa siitä hameen. Ensin otin kuitenkin revanssin peplumista ja ompelin toisen sellaisen ihan kokonaisista kappaleista ja ohjeen mukaan :D

Kangasta oli onneksi täysi metri, joten riitti vielä hameeseenkin. Koitin etsiä valmista kaavaa, mutta omissa lehdissäni ei ollut ja tokihan valmista piti tulla heti eli ei ollut aikaa ruveta mistään lainailemaankaan. Päätinpä sitten soveltaa samaa taktiikkaa, jolla tein viime kesänä itselleni sen jalkapallomekon. Eli mittanauha käteen ja ensin mittasin mikä olisi sopiva hameen pituus lapselle. Seuraavaksi mallailin sitten kankaan riittävyyttä. Lopulta päädyin kahteen 30cm korkeaan palaseen ja kahteen 15cm korkeaan. Nämä sitten ompelin renkaiksi, niin että minulla oli vähän lyhyempi rengas, jonka korkeus oli 30 cm ja vähän pidempi rengas, jonka korkeus oli 15 cm. Seuraavaksi rullapäärmäsin renkaiden toiset reunat. Lopuksi mittasin resorista sopivan pätkän ja ompelin senkin renkaaksi. Harmillisesti vaan helmarenkaat olivat niin pitkät, ettei mitään toiveitakaan saada niitä diffin avulla resoriin sopivaksi rypytettyä eli piti ommella ompelukoneella rypytyslangat ja niiden avulla passailla helmakappaleet resoriin sopiviksi. Lopputulos on tällainen:

Kyllä piisaa helmassa! :D Tässä sovituskuva:
Lapsi itse halusi päälleen sekä hameen että peplumin ja kun oli ne pukenut niin totesin, että nehän ovat yhdessä ihan kuin mekko: peplumin helma antaa vielä kolmannen kerroksen helmaan!

Aika kivasti pyörähtelee helma ainakin lapsen mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti