perjantai 30. tammikuuta 2015

3d-sukat

Kirjastosta mukaan tarttui Stephanie van den Lindenin kirja Säpinää sukkiin - Ainutlaatuiset kolmiulotteiset kuviot. Kirjan ohjeissa oli tosi hienoja optisia harhojakin, mutta itse napsin sieltä talteen vain pari kolmiulotteisten sukkien ohjetta, jotka oli helppo soveltaa silmukkamääriltään paksummallekin langalle. Ensimmäiseksi kokeiluun valikoitu malli nimeltä Anni. En nyt kuollaksenikaan muista, kenen Annin mukaan malli on nimetty, mutta siis kaikki sukkamallit on nimetty joko taiteilijoiden tai jollakin tapaa optiikan/ fysiikan tmv. kanssa tekemisissä olleiden ihmisten mukaan. Annit näyttävät tältä:

Silmukoita näissä on 48 (alkuperäisessä ohjeessa 72) ja lankana Nalle. Puikot olivat nro 3. Sukan jippona on oikeiden ja nurjien silmukoiden avulla aikaansaatu kohokuvio joka pääsee paremmin edukseen sovituskuvassa.


Sitä en silmukkamäärää muuntaessani ajatellut, että jalkapöydän päälle tulee kuvio tavallaan "nurin päin". Yksi mallikerta on siis 24 silmukan levyinen ja kun ensimmäisen puikon silmukat jäävät kantapään alle niin jalkapöydän päällä mallikerta alkaakin keskeltä. Tämä täytyy muistaa korjata, jos uutta paria samalla mallilla teen. Onneksi pahasti ei silmää häiritse näinkään.

2 kommenttia:

  1. No eipä häiritse silmää ;) Hienot sukat teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sinunkaan silmää ei häiritse eli enköhän nämä raaski jollekulle lahjapakettiin kääriä :)

      Poista