tiistai 5. maaliskuuta 2019

Villasukkien vuodesta lisää sukkia

Nyt olen edistynyt Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjassa jo useamman mallin verran. Tällä kertaa valmistui pitkät palmikkosukat nimeltään Sunnuntaisin, jotka näyttävät tältä:


Lankana on 7 Veljestä ja puikot olivat kokoa 3,5. Muuten sukat ovat ihan ohjeen mukaan neulotut, mutta varresta jätin yhden palmikonkierron pois kun en ollut varma langan riittävyydestä. 160g näihin kaikkineen meni eli ihan ei yksi kerä riittänyt. Itselläni oli onneksi Hankiaisista keränjämä jäljellä eli sain hyvin näihin langan sen avulla riittämään. T'ässä lähikuvaa palmikoista, jotka tehdään sukkiin peilikuvana:


Sukkien takana menee myös kapeita palmikontapaisia ja kantapääki on vähän tavallisesta poikkeava.


Tässä lisää sovituskuvia muilta suunnilta:
Näiden jälkeen tartuin Kiertolaiset-malliin. Siinä langankulutukseksi ilmoitettiin 55g ja itselläni oli jämiä enimmäillään missään värissä tietenkin vain 45g, mutta onneksi toisella värillä jatkamalla tämäkin pari saatiin valmiiksi :)

Näissä lankana on Nalle ja puikot kokoa 3. Nämä on neulottu täysin ohjeen mukaisilla silmukka- ja kerrosmäärillä. Sukissa nurjien silmukoiden ketjut kiertävät vastakkaisiin suuntiin.


Mutta isoin jippo itse asiassa on joustinneuleessa joka on kierrejoustinta ja jatkuu koko kantalapun ajan:


Etupuolelta näyttävät tältä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti