keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Niina Laitisen sukkia

Sukat eivät anna periksi nyt tässä perheessä. Molemmille poikasille tuli neulottua yksi uusi pari. Lapset saivat itse valita syksyllä Tallinnasta mieleisensä värit ja nyt niistä tuli sitten sukat. Toiselle syntyi Villasukkien vuodesta Pohjantuulet, tosin melkoisen muokattuina:


Tässä mallissa ohjeen mukaan tehtynä on myös varren takaosassa kapeita palmikoita, mutta itse neuloin palmikot vain eteen ja tein varren takaosan normaalia 2o2n-joustinta. Tässä lähikuvaa:


Lankana näissä on virolainen Käsitöölõng ja puikot olivat kokoa 3. Silmukkamäärä oli 48, mutta palmikonkiertoja vähensin, niin että aloitin kantalapun 6krs aikaisemmin (ja sen myötä myös kärkikavennukset aloitettiin eri kerrokselta kuin ohjeessa). Ihan kivannäköiset näistä tuli, vähän erilaiset palmikot taas :)Toinen lapsi sai sukkansa Satumaiset silmukat -kirjasta. Tämä olikin ihan ensimmäinen malli, mitä tuosta kirjasta neuloin. Mallin nimi on Valtameret ja sekin on palmikkomalli:


Nämäkin on neulottu Käsitöölõngista, mutta tämä oli ohuempaa ja käytin koon 2,5 puikkoja. Vaikka neuloin sukat pienemmän koon mukaan, niin näistä tuli kyllä lapsen jalkaan liian leveät. Olisi vaan pitänyt aloittaa pienemmällä silmukkamäärällä tai ainakin kantapään jälkeen kaventaa reilummin pois. Varressa toki palmikot vähän vievät leveyttä, joten varret eivät ole niin reilut, mutta jalkaterä kyllä on.. Tästä vähän näkee:


Olipa muuten hämmästyttävän hankala kuvattava tämä pari, joten nuo palmikot eivät tahdo erottua vaaleassa langassa ollenkaan edes lähikuvassa..Tämä oli vuoden kymmenes sukkapari. Seuraavaksi luvassa jotakin muuta vaihtelun vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti