sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Passipussukka

Tämä ompelus on ollut suunitelmissa jo viimesyksyisestä Nuppu Printin sewminaarista lähtien, mutta koska minulla ei ollut valmista kaavaa eikä ohjetta, niin tekemisen kanssa on kestänyt. Olen äärimmäisen huono nimittäin säveltämään tyhjästä, jos olisi edes jonkinlainen lähtökohta niin soveltaminen kyllä onnistuisi. Mutta yrityksen ja erehdyksen kautta mentiin ja tässäpä se nyt on: passipussi/ kotelo:


Yhden passin otin mittausavuksi ja sen avulla kokeilin, minkä kokoinen pussukka pitää olla, että passi sinne mahtuu. Aivot meinasi nyrjähtää ommellessa ihan täysin, kun pähkäilin että mikä puoli mistäkin kankaasta tulee vastakkain ja miltä puolelta ommellaan. Yhden koekappaleen tein eri kankaasta ja siitä katsoin sitten mallia, että saan saumat piiloon. Mutta kun sen sain niin sitten vaan sama x6 ja tässä ollaan: (Joo, en ole silittänyt tätäkään...)


Tilaa on siis koko perheen passeille samassa kansiossa.


Vähän pähkäilin, olisiko pitänyt ommella koteloon myös jonkinlainen kiinnityssysteemi, mutta totesin, että tätä sen verran vähän kuitenkin mukana kuljetellaan, että olkoon näin. Lähinnä on nyt lentokenttiä varten helpottamassa, että passit löytyvät laukusta helposti ja kun ne pujottelee koteloon oikeassa järjestyksessä niin ei tarvitse jokaista kuutta aina selata läpi kun yhtä tietty etsii. Murphyn laki nimittäin todistetusti on, että kun tarvitset sen tietyn passin niin se on aina viimeinen jonka tsekkaat. Mutta enää ei ole sitä ongelmaa! Ja onhan tämä Nupun kangas niin huikean kaunista, että siitä saatavat silmänilo lisää matkustamisen iloa vähintään 50% :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti