sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Sukkafinlandian 1. etappi - In Memoriam

Sukkafinlandia starttasi itsenäisyyspäivänä. Silloin olikin hyvin aikaa neuloa, kun ei työt häirinneet, mutta sukka edistyi kyllä silti paaaaaljon hitaammin kuin olisin halunnut. Mallin nimi on In Memoriam ja sen on suunnitellut Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleiden muistoa kunnioittamaan Tiina Kuu ja se on kirjoneuletta, jossa olen auttamattoman hiiiidas. Myös kantapää neulottiin kahdella värillä ja ihan uudella tekniikalla itselleni, joten senki kanssa kesti. Kantapään yli kun pääsi niin sitten vähän helpotti, mutta ensimmäinen sukka valmistui vasta torstai-iltana ja kunnolla pääsin toista sukkaa neulomaan lauantaina. Mutta valmistuivat ne vihdoin.

Täytyy sanoa, että kisa on kyllä nimensä veroinen: ihan tuli sellainen viimeisillä voimilla ja väärällä voitelulla, mutta havuja perkele ja kyllä tämä maaliin vedetään -fiilis. Onnistuin "voitelun" kanssa tosiaan skämmäilemään, sillä neuloin ekassa sukassa pohja- ja kuviovärin väärin päin. Punaista lankaa oli 100g joten otin sen pääväriksi ja harmaata vähemmän, joten ajattelin että se ehkä häthätää riittää. Kantapäähän tullessa totesin, että ei tule riittämään ja siinä vaiheessa hoksasin senkin, että kuvioväri onkin ohjeessa se, minkä kuvittelin pohjaväriksi ja näin ollen olen neulonut langat vielä menekkiä ajatellen "väärin päin". Lopputuloksen kannalta toki ei ole väliä kummin päin värit ovat, mutta neuloin ekan sukan niin päin, että harmaata meni enemmän. Onneksi säännöt sallivat toisen sukan neulomisen värit toisinpäin, joten niin tein. Tällä keinoin punaista riitti vajaa 50g, mutta harmaata jouduin neulomaan kahdella eri sävyllä. Onneksi vaihtokohta on aika sopivasti omaan silmään ja sen voisi ajatella, jopa suunnitelluksi.. Ehkä.. Tässä näkyy vähän paremmin myös kantapään rakenne. Sain vihdoin ostettua itselleni sukkaplokit, joten jatkossa kuvaaminen onnistuu vähän paremmin ilman näin tasonakin:

Punainen lanka on Dropsin Opalia, vaaleampi harmaa Nallea ja tummempi harmaa jokin jämäkerä 4-säikeistä Regiaa. Se olisi vahvuuden puolesta ollut paras mätsi tuolle Opalille, mutta ei pelkästään olisi riittänyt.. Puikot näissä olivat kooltaan 2,5. Purkamaan jouduin useamman kerran, mutta onneksi aina vaan 1-2krs kerrallaan. Yksi virhe punaiseen sukkaan jäi, kun sen bongatessani olin varmaan 20krs tehnyt kantapäätä, joten en todellakaan enää jaksanut purkaa. Kaikesta takkuamisesta huolimatta olin nopeuskilpailussa sijalla 51 eli jos työt eivät olisi häirinneet niin 50 sakkiin olisin päässyt. Seuraava etappi starttaa keskiviikkona, joten sitä pääsen kunnolla työstämään vasta perjantaina kun loma alkaa.. Ekan etapin sukat neuloin S-koon ohjeen mukaan. Se oli siitä mukava, että missään vaiheessa ei tarvinnut siirrellä silmukoita ees ja taas kuvion täsmäämiseksi, kuten isommissa koo'oissa oli. Sovituskuvia vielä loppuun. Siroon koon 37 jalkaan menevät juuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti