perjantai 22. joulukuuta 2017

Sukkafinlandia kakkosetappi: Kuvastin

Sukkafinlandian kakkosetapin ohje julkaistiin keskiviikkona klo 11.00. Harmillisesti olin töissä, joten en päässyt aloittelemaan ennen kuin kahden jälkeen iltapäivällä. Siinä vaiheessa osalla oli varmaan jo ensimmäinen sukka valmiina. Malli oli nimittäin todella nopea neuloa. Tällainen malli kyseessä:

Pitsineuletta siis ja aika helposti ulkoa opeteltava kuvio eli juuri sellainen kuin tykkään. Ainoa tenkkapoo oli vaan siinä, että mallin neulominen aloitetaan varpaista ja sellaistahan minä en ole ikinä tehnyt! Onneksi ohjeen mukaan oli linkattu hyvä tutoriaali, joten sen mukaan harjoittelin ja homma onnistui itse asiassa ihan kertalaakista! Tutoriaali on englanniksi, mutta mukana on selkeät kuvat myös kaikista välivaiheista. Eli kärjestä aloittamista ei enää tarvitse pelätä. Ainut vaan, että kun aloittaa kärjestä niin kantapääkin pitää neuloa väärin päin ja siitä en erityisemmin tykännyt. Kyllä siitä ihan siisti tuli, mutta melkoisen kummallinen oli neuloa. Eli edelleen mieluummin teen sukat varresta alkaen. Tässä lähikuvaa kärjistä:


Sukkien pitsikuviot ovat toistensa peilikuvat ja siitä tulee myös mallin nimi Kuvastin. Kantapään jälkeen pitsi jatkuu vähän erilaisena myös varren takaosassa ja sukka lopetettiin kiertäen neulottuun 1o1n-joustimeen. 1o kiertäen, 1n normaalisti -joustinta olen tehnyt paljonkin, mutta nurjien neulominen takareunoista oli vähän hankalampaa. Harjoittelulla sekin alkoi sujua.  Lankana sukissa on Louhittaren luolan Väinämöinen, joka oli todella mukavaa neuloa. Puikot olivat kokoa 2,5. Ehkä koko 2 olisi sopinut paremmin, mutta niin ohuita puikkoja miulla ei ole. Tällä kombinaatiolla S-koon sukasta sai kevyesti itselleni sopivan leveyden puolesta.Viimeisessä kuvassa takaosan pitsi näkyy vähän paremmin.

Ensimmäisen sukan sain valmiiksi jo keskiviikon aikana, mutta toisen kimppuun pääsin kunnolla taas vasta torstaina iltapäivällä mistä johtuen olin tämän mallin nopeuskisassa sijalla 19. Jos olisi täysipainoisesti päässyt neulomaan heti keskiviikkona niin olisin saattanut ehtiä valmiiksi jo ekana päivänä. Mutta onhan tämäkin jo hyvä nousu sijoituksissa tuskaiseen ykkösmalliin verrattuna. Seuraava malli julkaistaan 30.12. mutta siinä on luvassa helmien kiinnittämistä, joten taidan skipata sen tai ainakin tehdä hyvin vapaasti soveltaen.2 kommenttia:

  1. Nätit! :) Mie meen vasta kantapään aloituksessa. Aloitin puoli tuntia ohjeen julkaisun jälkeen, mutta en ole pitänyt kiirettä, vähän kerrallaan neulon. Malli on kyllä ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse ajattelin, että kerrankin kun on mahdollisuus pistesijoille niin sitten neulotaan. Seuraavan mallin suhteen kun jään joka tapauksessa nollille ;)

      Poista