tiistai 26. joulukuuta 2017

Pipoja Novitan Hohteesta

Olen pitkin syksyä koettanut löytää Novitan uutta heijastavaa lankaa, mutta nähtävästi ne kaupat, joissa normaalisti käyn, eivät sitä myy. Nyt sain joulun alla tutulta vinkin, että Rajamarketista löytyy ja kävin heti hamstraamassa kolmea eri väriä. Siitä lähti sitten tulemaan pipoja.

Käytössä oli koon 4 pyöröpuikko ja Klompelompe 2 -kirjasta hain ohjeisiin osviittaa. Peikkonen-mallissa pipon pintaan syntyy neulomatta jätettyjen silmukoiden langoista vinoneliöiden ristikko.

Myös toisessa pipossa on sama idea, mutta siinä lankoja nostetaan aina vain 1 kerrallaan, joten ristikko on ohuempi.

Tähän pipoon hain ideaa kirjan Kalaverkko-pannasta, joten päälaen kavennukset on vetäisty hatusta. Vasta myöhemmin huomasin, että Gustav-pipo oli tehty samalla idealla ja siitä olisi saanut kavennuksiinkin apua. Sininen pipo on tehty Gustavin mukaan, mutta loppujen lopuksi kavennuksissa meni niin monta kerrosta että oikaisin lopussa kuitenkin.

Sinisen pipon käyttäjä halusi ehdottomasti tupsun ja teki itse sellaisen. Tigerista sai muutamalla eurolla kolmen tupsukehikon setin, joten jatkossa on helppoa toteuttaa tupsutoiveet, kun ei tarvitse metsästää sopivaa pahvia ja arpoa sopivaa kokoa :) Salamalla otetusta kuvasta näkyy langan heijastaminen:

Loppuun vielä sovituskuvia sekä salamalla että ilman :)

Lankaa on vielä pari kerää jäljellä, joten lisää heijastavia asusteita on tulossa lähiaikoina.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti