maanantai 12. syyskuuta 2016

Yövaatteita

Varmaan kohta 2 vuotta sitten jostakin ylläripussista tuli turkoosia leppäkerttu/koppakuoriaiskangasta reilu pala. Se ei kolahtanut yhtään ja olen sitä useampaan otteeseen koittanut myydä tai vaihtaa, mutta ei ole kolahtanut muillekaan. Joten loppujen lopuksi palanen oli pakko ommella itse. Ja mitäpä sitä ei-niin-mieluisista tekisi jos ei yövaatteita ;) Joten syntyi itselleni housut:

Näissä on kaavana uusimman Ottobren (5/16) Winter Comfort (tjsp.) -kaava.  Olin suunnitellut tämän kaavan muutenkin piirtäväni ja testaavani, joten tulipa sekin tehtyä tässä samalla. Lehdessä kaavalla oli ommeltu rennot neuloshousut, mutta nämä ovat ihan trikoota. Lahkeita muokkailin sen verran, että jätin erilliset lahkeensuukaitaleet kokonaan pois. Koko on 38 ja vallan passeli eli kun/ jos sopiva neulos kohdalle osuu niin ompelen varmaankin siitä käyttöhousut sitten. Esikoinen oli kovin helpottunut kun kuuli, että en aikonut näissä lähteä ihmisten ilmoille :D

Kangasta jäi vielä pieni palanen ja siitä tein kuopukselle yöpaidan, jollaista hän on jo jokusen viikon pyydellyt minulta. Kuosikangas riitti vain etu- ja takakappaleisiin, joten hihat tein yksivärisestä trikoosta. Kaavana oli joku pitkähihaisen paidan kaava, jota summanmutikassa ja kankaan ulottuvuuksien mukaan leventelin. Liian lyhyt tuli, joten lopuksi vielä toisesta yksivärisestä rimssu helmaan.

Sinne meni se 115cm tilastoja rumentamasta. Loppuneen valkoisen resorin takia oli kyllä pakko tilata lisää ja Käpyseltä hupsahti ostoskoriin vähän muutakin kuin vain se resori. Eli vaikka yhdestä päästä varasto pienenee niin ei nämä kankaat tunnu kokonaan loppuvan kuitenkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti