sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Tyynen ruutuvihkoa

Paikallinen ihana Tyyne-Esteri tarjosi FB:n ompeluryhmälle ylläripaketin. Paketti tuli myyntiin aamulla, joten työläiset siitä enimmäkseen myöhästyivät. Itsekin jäin ilman, mutta lisäerä tuli myyntiin ennakkoilmoitettuun aikaan seuraavana iltana ja silloin olin linjoilla kärkkymässä, että sain omani. Paketista paljastui Tyynen omaa Ruutuvihko-trikoota. Värejä on eri, itselleni tuli pinkki kangas valkoisilla viivoilla. Kaiken huipuksi kangasta oli peräti 1,1m eli kerrankin ei joutunut kankaan riittämisen kanssa pähkäilemään! Ihan ensimmäinen idea oli yhdistää ruutuihin jotakin muuta vaaleanpunaista kangasta, mutta kaikki jemmoissa olevat olivat ihan vääränvärisiä. Sitten käteen osui jemmoista Kootilta varmaan kohta 2 vuotta sitten ostamani Villasukan varsi (?) -kankaan jämät. Ja siinä oli täsmälleen samaa pinkkiä! Muuten kuosi on sen verran kirjava, ettei samaan vaatteeseen voinut ajatella, mutta samaan settiin kylläkin. Syntyi leggingsit:

Nämä on tehty Ottobren 3/15 Diamonds-kaavalla. Koko on 110, mutta lahkeita on jatkettu. Kaava löytyi valmiiksi piirrettynä jemmoista, joten se oli helppo valinta ;) Yläosaa varten sen sijaan jouduin piirtämään kaavan. Selailin vanhoja Ottobrejani ja taskumekot sieltä kutsuivat. Ensin harkitsin China Girliä, jolla olen aiemmin jo ommellut, mutta piirtämäni kaava oli koossa 98 eli pakko olisi ollut sekin kaava piirtää uusiksi isommassa koossa. Lopulta valinta osui malliin nimeltä Climbing Flowers Ottobresta 6/14. Lehden mekossa oli yhdistetty kahta eri kukkakuosia, itse yhdistin ruutuihin Nappinjan printin. Tälleen:

Mekko on kokoa 116 ja siinä tosiaankin on taskut.

Tällä hetkellä olen tykästynyt trikoolla kanttaamiseen ja huolittenkin pääntien ruutukankaalla niin se sitoo yksivärisen yläosan paremmin osaksi kokonaisuutta.

Takaosa on kokonaan ruutua:

Käyttäjä oli settiin oikein tyytyväinen ja täytyy sanoa, että itsekin tykkään yhdistelmästä.


Ruutuja jäi vielä reilu pala, joten päätin ommella siitä itsellenikin jotain. Ensin pyörittelin tuon samaisen raportin wild and free -osiota, mutta sitten jemmakätköistä löytyi ns. tyttöraportin viimeinen kuva ja se päätyi omaan tunikaani lopulta. Kaavaakin arvoin pitkään: pyörittelin niin Onionia kuin MIWiä ja Ehtaakin, mutta lopulta kaavaksi valikoitui Ruskamekko. Pituutta toki piti napsia reilusti pois, mutta tässä lopputulos.

Tehty siis samoin kuin lapsen mekko: etukappaleella on raporttikangas ja muuten vaate on ruutua. Hihat eivät riittäneet täyspitkät, joten jatkoin niitä resoreilla. Sekin meinasi mennä loppumaan eli yhtään pidempiin resoreihinkaan ei kangas riittänyt! Pääntien kanttauksen olisin halunnut pinkillä, mutta eipä kangasta enää riittänyt, joten resorikanttauksella mentiin. Ihan hyvä on kyllä näinkin.

Vielä on arvonnan alla, lisäänkö helman ruutuihin jotakin tekstiä puolenkymmenen sanan verran. En yhtään osaa päättää, onko se piste i:n päällä vaiko liikaa. Onko kenellä mielipidettä? Lopuksi vielä kun leikkasin väärään langansuuntaan, sain aikaiseksi jämäpalasta pipon.

Pipossa vuori on samaa villasukkakangasta kuin kuopuksen leggingsit ja tätä voi käyttää kummin päin tahansa. Pipon ruutuihin pistelin vähän ristinollaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti