lauantai 17. syyskuuta 2016

Huurre-huivi

Novitan alesta tarttui mukaan pari kerää Huurre-lankaa. Huiviksi niitä meinasin ja ensimmäiseksi lähdin etsimään ohjetta Novitan omilta sivuilta. Sieltä löytyikin kaunis aaltoneulekuvioinen huivi, jonka pistin puikoille. Ohje on siis tämä. Ja valmis huivi näyttää tältä:

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein huivin 49 silmukalla, eli siitä tuli alkuperäistä kapeampi ja raidat puolestaan ovat vähän leveämmät. Pituutta on ihan reilusti toista metriä:

Pinta syntyy ainaoikeinneuleesta ja langankierroista, jotka sitten seuraavalla kerroksella pudotetaan.  Ohjeessa luki haastava (vai vaativa), mutta ei tämä nyt mitenkään hankala neulottava ollut. Kivan ilmavan ja kevyen näköinen huivi on:


Puikot olivat kokoa 4 ja lankaa tähän meni tasan yksi kerä, koska sen verran oli ajatuksena neuloa pituutta, että saan koko kerän käytettyä. Puolivälin paikkeilla alkoi kyllä jo epätoivo iskeä, kun näytti että lanka ei huventunut yhtään ja huivi vaan pitenee ja pitenee. Lanka on niin ohutta, että sitä on metrimääräisesti kerässä paljon! Viimeisen vajaan puoli metriä pistelin kyllä ihan jo raivon voimalla, että pakkohan tämä on saada loppuun. Huh helpotusta, että valmista tuli. Lankaa tosin on vielä toinen kerä ja sille eri malli katsottuna, mutta saas nähdä koska jaksan käydä uuteen koitokseen. Tällaiselta näyttää päällä:


Hauskasti onnistuu alemmassa kuvassa näyttämään neuletakilta tuo huivi :D Tämä taisi jäädä ainoaksi tekeleeksi syyskuun värihaasteeseen, jossa värinä on ruskea, eikä tässäkään ruskea kamalan hallitseva väri ole kun seassa on harmaata ja luonnovalkoistakin. Kangasvarastoissa ei ole mitään ruskeaa, enkä edes keksimällä keksi, mitä ruskeansävyistä haluaisin ommella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti