perjantai 23. syyskuuta 2016

Kaikuja Karjalasta

Sain sukkatilauksen, jossa toiveena oli Ravelrysta löytyvä Echoes from Karelia/ Kaikuja Karjalasta -malli, joten sellaiset sitten puikottelin:

Väritoiveet olivat myös vastaanottajan ja sinapinkeltainen melkein osoittautui ylitsepääsemättömäksi toteuttaa. Kävin jo paikallisesta lankakaupastakin kyselemässä, mutta sielläkään ei sukkalangoista oikeaa sävyä löytynyt, marketeista nyt puhumattakaan. Lopulta epätoivoisen googlettelun tuloksena Lankavasta löytyi vielä sinapinkeltaista Nallea (jonkun edelliskauden väri) ja sain kuin sainkin sukat puikoille. Nämä on siis neulottu Nallesta. Valtaosin käytössä olivat puikot kokoa 2,5, mutta varren kirjoneule on tehty koon 3 puikoilla. Silmukkamäärä varressa 17 per puikko, mutta jalkaterissä 16 per puikko eli vähän rukkasin alkuperäisestä määriä. Kirjoneuleiden mallikerrat ovat neljällä jaollisia, joten silmukkamäärien muuttelu on tosi helppoa. Varsissa ja jalkaterissä tosiaan on kirjoneuletta:

Ihan parhaiten tuo kelta-harmaa väriyhdistelmä ei erotu, mutta kun väritoive oli nimenomaan nämä kolme ja pohjaväriksi joko keltainen tai harmaa niin vaihtoehtoja paremmin erottuvaan yhdistelmään ei ollut. Kirjoneulekaistaleiden välissä sukan sivuilla kulkee kapeat palmikot:

Nämä olivat omaan silmääni ehkä kaikkein kaunein osa sukkia. Tätä palmikkomallia aion ehdottomasti käyttää jatkossakin. Loppuun vielä sovituskuvia. Sukat ovat kokoa 41 eli vähän suuret itselleni, mutta toivottavasti ei kuvissa häiritsevän paljon.


Täytyy sanoa, että lähentelevät kauneimpia neulomiani sukkia, jos eivät jopa sitä ole. Itse valitsisin tosin eri väriyhdistelmän, mutta näinkin ovat ihanat. Melkein harmittaa laittaa näitä postin matkaan. Täytyy toivoa, että tilaaja on yhtä tyytyväinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti