keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Testissä: Mekkotehtaan Unelma-paita

Jo ainakin kuukausi ostin uusimman Mekkotehtaan.

Tässä koot ovat 170 senttiin asti eli hyvässä lykyssä saattaisi onnistua ommella itsellekin jotakin. Esikoinen bongasi heti tuon kansikuvan mekon, mutta se on niin selkeästi kesävaate, että jätettiin odottamaan ensi kesää. Sen sijaan testiin pääsi Unelma-paitakaava. Tässä lopputulos:

Tämä on koon 164 kaavalla tehty, mutta helmaosastaan täysin muokattu. Alkuperäinen paita on aika lyhyt ja siinä on helmassa röyhelö. Esikoinen ehdottomasti ei halunnut röyhelöä, joten jatkoin paidan pituutta reilusti. Loppujen lopuksi jatkoa oli vähän liikaakin, koska lapsi halusi sittenkin helmaan resorin. Hihat puolestaan olivat ihan ylipitkät eli niitä jouduin lyhentämään paljon. Toki hiharesorit vaikuttavat, mutta ilman niitäkin olisi pitänyt useampi sentti napata hihoista pois. Leveyden puolesta paita kuitenkin oli hyvä ja se oli positiivinen yllätys, sillä yleensä kaikki vaatteet ovat kukkakeppi-esikoiselle liian leveitä. Mutta nyt ei tarvittu kavennuksia tai kaavakikkailuja sen suhteen!: Paidan jippo on selkäpuolella oleva halkio:

Ihan ensimmäistä kertaa tällaista tein ja vähän hirvitti, osaanko, mutta ihan hyvältähän tuo näyttää. Halkio on tehty alavaran kanssa. Taisi olla melkein ensimmäin kerta kun käytin alavaraa ja jopa silitin työtä kesken ompelun, että sain alavaran asettumaan siististi. Rasti seinään! Normaalisti en siis silitä yhtään mitään, edes verhoja. Sovituskuvia vielä loppuun:


Paitakangas on Käpysen joustocollegea. Vaikutti oikein ihanalta. Loppupalanen meni hihoiksi miehen paitaan eli tuli melkein koko 1,1m käytettyä :)
2 kommenttia:

  1. Hieno tuli! Meillä esikoinen ihastui tuohon samaiseen mekkoon. En ole vielä saanut mitään tuosta tehtyä, mutta huppareilla ajattelin aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maj! Jään odottamaan postaustasi ja kokemuksia hupparikaavasta :)

      Poista