sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Turvalonkeroita

Facesta bongasin turvalonkerokeräyksen. Tai itse asiassa bongasin jo jokunen kuukausi sitten, mutta nyt on omallakin paikkakunnalla kerääjä, joten vihdoin sain aikaiseksi tähän osallistua. Jos joku ihmettelee, mitä kumman turvalonkeroita (itselläni ainakin sanasta lonkero tulee mieleen jotakin ihan muuta... ;) ), niin tällaisia ovat:

Nämä on tarkotettu keskosena syntyneille vauvoille sinne keskoskaappiin. Ideana on, että lonkerot antavat pikkukäsille luontevan paikan tarttua, niin ettei tarvitse sitten riuhtoa letkuja ja piuhoja (pahimmassa tapauksessa irti).  Ja vanhemmillekin lohdullista kun vauva saa kaappiin mukaan jotakin omaa. Lonkeron saa myös ottaa mukaan sitten kun pääsee sairaalasta kotiin.

Virkkaamalla syntyvät ja tosi nopsa on tällainen virkata. Pisin aika tuntui melkein menevän silmiä väkertäessä ja kiinnittäessä kun inhoan sellaista pikkunyhertämistä. Itselläni käytössä oli jämälankoja. Pääasia on, että lanka ei nyppyynny eikä kutita ja kestää 60 asteen pesun eli puuvilla- tai bambulangat ovat parhaita. Puuvillaa ovat nämä omani. Violetti saattaa olla sekoitetta, mutta todistetusti se on pesunkestävä, sillä olen siitä tehtyjä pipoja kyllä pessyt useampaankin otteeseen.

Jos joku muukin intoutuu lonkeroita koukkuamaan, niin alkuperäinen ohje ja linkkejä ohjevideoihin ym. löytyy Facebookista täältä ja paikallisten kerääjien tiedot puolestaan täältä. Paikallinen keräysaika on kesäkuun loppuun, mutta tuolta alkuperäisestä ryhmästä löytyy tietoa muun Suomen keräyksistä eli näitä voi myös postitella haluamaansa kohteeseen.

2 kommenttia:

  1. Suloisia turvalonkeroita <3 Luin tästä keräyksestä jokin aika sitten, mutten ole vielä osallistunut. Täytyy laittaa harkintaan, josko joskus tekisin noita suloisuuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselleni iso kannustin oli toimittamisen helppous. Pitäisikin joku päivä työmatkalla muistaa käydä lonkeroiset keräyspisteeseen tipauttamassa :)

      Poista