sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kesävaatteita

Toivottavasti kesäisiä säitä on luvassa, sillä olen nyt jo ommellut muutaman kesävaatteen. Kuopukselle valmistui mekko:

Tähän löytyy kaava uusimmasta Ottobresta (3/16). Mallin nimi on Paperplane ja tein sen koossa 116. Kangas on jo muutaman vuoden vanha. Ompelin siitä aikanaan esikoiselle mekon ja jo joululomalla katselin jämäpalaa sillä silmällä, että siitä voisi syntyä kuopukselle mekko. Alunperin kaavailin hihatonta mekkoa, mutta kangas riitti kuin riittikin tähän lyhythihaiseen. Hihat on rypytetty framilonilla ja kädentiet huoliteltu rullapäärmeellä.

Hihoja lukuun ottamatta oli ihan simppeli perusmekko, semminkin kun laiskana jätin pääntieltäkin kanttauksen pois. Käyttäjä oli oikein tyytyväinen mekkoonsa.

Itselleni puolestaan ompelin Tyyne-Esterin kaavalla topin. Alkuvuodesta jo tein testiversion eli kaava oli hyväksi testattu, mutta testiversion väri oli itselleni täysin väärä, joten nyt sitten vähän omemmasta kankaasta. Tämä tosin ei ollut nyt viskoositrikoota eli ei laskeudu yhtä hyvin kuin testitoppi, mutta ihan ok näinkin.

Kangaskin on Tyyne-Esteristä ja ihan toppiajatuksella ostettukin! Taisin tosin ostaa kankaan ennen kuin minulla oli tätä toppikaavaa, mutta ajatuksella "joku kesätoppi" tämän ostin ja kerrankin kangas päätyi juuri sellaiseen projektiin kuin oli suunniteltukin! Kangasta oli (on?) myö sellainen versio, jossa osa perhosista on pinkkejä/ vaaleanpunaisia ja hetken harmittelin, etten ostanut sitä, sillä sitten olisin voinut huolitella topin pinkein ompelin. Mutta vallan on hyvä näin värittömämpänäkin. Pääntielle osui vähän hassusti perhonen ylösalaisin, mutta sitten hoksasin että tuntosarvethan ovat vähän kuin koristenauhat :D

Tässä sovituskuvaa. Kuten näkyy, niin ihan yhtä täydellisesti ei laskeudu kuin viskoositrikoo, mutta itselleni on ihan riittävän laskeutuva näinkin.

Lisäksi esikoiselle tein yhten t-paidan, mutta siitä ei nyt harmillisesti ole kuvaa. Nappinjan raportteja sekin. Vielä muutama raporttikuva olisi jemmoissa, saas nähdä mitä (ja milloin) niistä syntyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti