sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pitsineulesukkia

Minulla on paha tapa bongailla neuleohjeita netistä ja sitten laittaa ne sähköpostiin talteen. Nyt sähköpostista löytyi peräti kaksi pitsineuleohjetta, jotka lähtivät kokeiluun. Ensimmäiset sukat tässä:

Lankana Nalle ja puikot tutusti kokoa 3, silmukoita 12 per puikko. Kun olin ensimmäisen varren näitä neulonut niin hoksasin, että olinhan minä tämän mallin jo kokeillut (nimittäin näissä sukissa), mutta tein nyt sitten vaihtelun vuoksi pitsiä myös jalkaterän päällipuolelle. Laitanpa ohjeen nyt tännekin muistiin, jos vaikka joku toinenkin haluaa kokeilla:

Silmukkamäärä pitää olla 6:lla jaollinen
1.krs: langankierto, oikea, oikea, kaksi oikein yhteen, 2 nurjaa
2.krs: oikea, langankierto, oikea, kaksi oikein yhteen, 2 nurjaa
3.krs: oikea, oikea, langankierto, kaksi oikein yhteen, 2 nurjaa
4. ja 5. krs: 4 oikein, 2 nurjaa

Sovituskuva, olkaa hyvä!

Toinen pitsineule oli seitsemällä jaolliselle silmukkamäärälle, joten pistin yhteen sukkaan 49 silmukkaa. Niistä syntyi tällaiset:

Edelleen Nalle-lanka ja puikot nro 3. Pitsisukat ovat omasta mielestäni parhaimmillaan yksivärisinä, mutta tuota tummempaa lankaa ei kertakaikkiaan riittänyt koko sukkiin, joten siksi kantapäät ja kärkikavennukset vaaleammalla. Tämän ohje menee näin:

1. krs: langankierto, ylivetokavennus, 2 o, 1 n, 1 o kiertäen, 1 n.
2.krs: 4 o, 1 n, 1 o kiertäen, 1 n. 
3.krs: 2 o, 2 s yhteen, langankierto, 1 n, 1 o kiertäen, 1 n
4. krs: 4 o, 1 n, 1 o kiertäen, 1 n. 


Näistäkin tuli esikoisen koon 37 jalkaan passelit:


Vähän on tumma sovituskuva.. Näissä on ihan kunnon reiät pitsissä, mistä itse tykkään kovastikin. Varmasti jossakin vaiheessa syntyy kummallakin mallilla lisää sukkia, mutta seuraavaksi taas jotakin uutta kokeiluun sukkaohjeissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti