maanantai 27. lokakuuta 2014

Yhteissynttäreiden täytekakku

Eilen juhlittiin puolet meidän jälkikasvusta samoilla synttäreillä. En jaksanut ja halunnut ruveta molemmille omia kakkuja tekemään (kun sellaiset kuitenkin sitten kaverisynttäreilleen saavat), joten tein vain yhden yhteisen täytekakun. Mustaa sokerimassaa oli vanhenemassa, joten siitä se idea sitten lähti..

Valkoiset pötkylät esittävät siis liituja ja kakku esittää liitutaulua. Neliönmuotoinen olisi ollut vielä parempi, mutta pyöreiden kakkujen täyttäminen liivatemousseilla on helpompaa. Tässä siis ihan perustäytekakku (4 munaa) pohjana ja täytteenä samantyyppinen mansikkamousse kuin oli työpaikalle viedyssä kirjakakussa. Nykyään täytteet menevät aika mutuna, mutta suunnilleen näin täyte oli:

200g vaniljanmakuista laktoositonta tuorejuustoa
n. 3dl laktoositonta kermaa vispattuna
n. 150g laktoositonta maitorahkaa
1 pakasterasia sokeroitua mansikkasurvosta
4 liivatelehteä

Kerma vatkataan, lisätään rahka, tuorejuusto ja mansikat (ja halutessaan sokeria maun mukaan). Lopuksi lisätään pieneen vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Tästä riitti hyvin kakun molempiin väleihin. Lisänä oli tietysti vakiosuosikki Lemon Curd ja kuorrutukset samaa laktoositonta kermaa kuin täytteessäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti