sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mekkoja ja pitsiä

Taas syntyi yksi vaate, jossa meni useampi neitsyys kerralla. Tämä tunika on nimittäin ensimmäinen vaate, jonka olen ommellut neuloksesta. En nyt ihan osaa sanoa tykkäänkö siitä materiaalina vaiko en. Mutta tässä vaatteessa kyllä menettelee :)

Kaavana on taas MIW, mutta hihoja lyhensin reippaasti ja laitoin vain tuollaiset lyhyet resorit sinne. Toinen ekakerta tuli tuosta piippukauluksesta. Se oli itse asiassa yksi syy hihojen lyhentämiseen, sillä halusin että kangasta riittää kaulukseen myös. Mitään ohjetta miulla ei ollut vaan ihan mutulla ompelin, mutta ihan hyvähän tuosta tuli! Tässä lähikuvaa, jossa ehkä vähän paremmin näkyy myös tuo kankaan laatu, on siis tuollaista paksumpaa.

Nyt kun piippukaulus on opeteltu, aion seuraavaksi opetella tekemään vesiputouspääntien. Tosin seuraavaksi tässä tapauksessa ei tarkoita seuraavassa tunikassa/ paidassa vaan seuraavan kerran kun jaksan poistua mukavuusalueeltani. Se voi siis yhtä hyvin olla 2 viikon kuin 2 vuodenkin päästä ;) Tässä vielä sovituskuvaa tunikasta:
Kangasta oli 1,1m eli yhtään pidempää tekelettä siitä ei saanut ja tämä on omaan makuuni liian lyhyt mekoksi. Toki näin kotona voi hiihdellä tunika + sukkikset -yhdistelmällä, mutta töihin ehdottomasti alle leggingsit! Kolmas ekakerta on tuossa rinnan alla poikkisaumassa eli pitsi. Tai jos nyt ihan rehellisiä ollaa niin tokakerta, mutta omissa vaatteissani eka. Olen jostain syystä nyt ihastunut noihin pitseihin ja vähän aikaa sitten ompelin sellaisen kuopuksen mekkoon myös:

Mekko on ommeltu China Girl -kaavalla Linnelin loppuunmyynnistä kotiutuneista tinteistä. Pinkeillä tehosteilla siitä tuli kyllä tosi ihana! Pitsi on helmassa sillä idealla, että jos se pesussa kutistuu niin ei haittaa kun mekon helma on tarkoitettukin pussittavaksi. Nyt en sinne rypytystä laittanut eli pitsi hoitaa sen jos kutistumaan menee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti