sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Väri-iloittelua

Eskarilainen on taas kasvaa hujahtanut niin että monena aamuna on todettu paitojen hihojen jääneen lyhyiksi. Akuuttiin paitapulaan piti siis ommella täydennystä. Kuopuksen raitapaidasta inspiroituneena eskarilainen sai myös raitoja. Ja värejä!

Raitakangas on marinoitunut jemmoissa varmasti vuoden verran sen jälkeen kun esikoiselle ompelin siitä boleron. Nyt se löysi vihdoin käyttökohteen. Tässä kaavana oli koon 134 paitakaava jostakin Ottobresta. Myös muita jämäkankaita hyödynsin paitaprojektissa, idealla värikästä sen olla pitää. Niistä esimerkki on tuo viereinen änkkäripaita. Siinä kaavana vanha tuttu Little Lamb koossa 128. (Enkä tietenkään muista mistä Ottobresta sekään on..) Yleensä olen tosin tehnyt ne ilman hiharesoreita, mutta tällä kertaa laitoin resorit että saadaan niillä lisää värikkyyttä paitaan. Lisäksi syntyi vielä kolmas paita:


Tässä sama Little Lamb -kaava. Pätmäni kotiutui meille kesällä Ikasyrin ylläriveivin yhteydessä, muttei oikein löytänyt käyttötarkoitustaan. Raportin toinen puolikas oli veivissä kääntynyt t-paidaksi esikoiselle, mutta Pätmäni vaan lojui laatikossa. Kirjavista raidoista ompelin muutama viikko sitten itselleni leggingsit, mutta jämäpalasta riitti mainiosti hihoiksi. Resorien väriä arvoin pitkään, mutta päädyin lopulta turkoosiin kun kaikki vihreät resorit olivat jollakin tapaa väärän värisiä omaan silmään. Ihan kiva piristys tuo turkoosi. Tämä yhdistelmä on muutenkin omasta mielestäni tosi onnistunut, toivottavasti eskarilainenkin tykkää. Ei ole nimittäin vielä paitojaan nähnyt kun on serkkulassa viikonloppukyläilemässä, vaatekaapissa odottavat yllärinä kotiutuvaa lasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti