tiistai 21. lokakuuta 2014

Kakkuja kolleegoille

Tänä vuonna syysloma meni niin jännästi, että omat lapset olivat jo palanneet kouluun kun itse vielä lomailin yhden päivän. Mitäpä sitä "ylimääräisellä" vapaa-ajallaan tekisi, ellei käyttäisi sitä harrasteiden parissa? ;) Ompeluksia oli tullut tehtyä pitkin syyslomaa, joten nyt oli vuorossa toinen lempiharrastus ja tässäpä sen tulokset, jotka tänään vein mukanani työpaikalle:


Isommassa kakussa on välissä Kinuskikissan mansikkatäyte. Tosin sovelsin määriä aika paljon mutulla ja vaniljakreemijauheen korvasin parilla liivatelehdellä. Kerma ja appelsiinituorejuusto olivat laktoosittomia ja niiden lisäksi välissä oli Lemon Curd -tahnaa. Se on mielestäni ihan ehdoton kaveri mansikalle, joka muuten menee helposti liian makeaksi. Semminkin kun kakun päällä oli vaahtokarkkitaikina ja sen alla kreemi, jossa sinistä Keijua ja mansikkatomusokeria. Kakku esittää kirjaa ja päälle runoilin pienen romaanin syistä, miksi juuri tänään olisi hyvä syy leipoa ja syödä kakkua :)

Toinen kakku oli perinteinen kinuski-karpalotäyskäri. Siinä toisessa välissä Kinuskikissan kinuskikerma ja toisessa välissä karpalomousse tällä ohjeella:

2-3dl laktoositonta kuohukermaa
1prk laktoositonta maitorahkaa
n. 100g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
tuoreita karpaloita soseutettuna
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä

Päällä ihan peruskinuski ja pursotukset laktoosittomalla kermalla. Hyvin tekivät kauppansa. Yksi syy leipomiseen oli myös omat synttärit. Yleensä ne aina jäävät syysloman alle, joten harvemmin on mahdollisuuksia varsinaisena synttäripäivänä kakkua tarjota. Mutta tulipa nyt sekin "puute" korjattua. Mieheltä sain lahjaksi makuuhuoneeseen tällaisen:

Aikas ihana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti