lauantai 18. lokakuuta 2014

Täydellinen paitakaava

Olen jo pitkään etsinyt luottokaavaa pitkähihaisiin paitoihin. Leggareihin toimiva kaava löytyy, samoin hihattomiin toppeihin ja tunikoissa on jopa varaa valita Onionin ja MIW:n välillä. Mutta pitkähihaisten paitojen kohdalla ei täydellistä kaavaa vielä ollut löytynyt. Mutta sitten syksyn salaisen vaihdon myötä sain täydellisen paidan. Harmi vaan, että kaava oli tekijän itse muokkailema eli sitä ei mistään käsityölehdistä päässyt kopioimaan. Onneksi ihana salainen ystäväni lupasi kuitenkin piirtää minulle kopion kaavasta ja tällä viikolla se tipahti postilaatikkoon. Ensimmäinen tekele oli ihan perusperuspaita:


Tässä kaula-aukon huolittelin ihan vaan kaksoisneulalla, en lähtenyt laittamaan resoreita tai mitään. Kangasta ei ollut niin paljon, että olisi riittänyt minkäänlaisiin kikkailuihin kauluksen suhteen. Kaavan mukana bonuksena samassa kuoressa tuli myös kaava isoon kietaisuhuppuun, jollaisesta olen haaveillut, joten toki sellaista piti kokeilla myös heti. Mustaa trikoota oli onneksi enemmän kuin pinkkiä, joten siitä sain hupullisen version.

Henkarilla tämä näyttää vähän kummalliselta, sillä helma on ylipitkä ja ompelin sivusaumoihin rypytykset framilonilla. Tässä lähikuvaa hupusta:

En vuorittanut huppua vaan tein reunaan vaan reilumman käänteen jonka ompelin jousto-ompeleella. Samaa ommelta käytin myös hihansuiden huolitteluun. Normaalisti teen huolittelut kaksoisneulalla, mutta tuo jousto-ommel on siitä loistava, että se syntyy perusneulalla ja yhdellä ylälangalla eli säästää vaivaa kun ei tarvitse venkslata neulojen kanssa eestaas. (Suomeksi: laiskalle loistava ratkaisu.) Päällä paidan rypytykset näkyvät vähän selkeämmin:


Tykkään! Paitsi että mietin, pitäisikö tuohon rinnukseen tai jonnekin helmaan tällätä joku väripilkku.. Silityskalvoista vaikka joku tähti tai kukkanen? Onko pelkästään mustana liian tylsä? Mutta kaava on kyllä loistava kun sitä voi varioida helposti erilaisiksi versioiksi!! Luottokaavoista puheen ollen, myös kuopukselle löytyi luottokaava Ottobresta 4/14. Autumn Forest -kaavalla syntyy aivan ihania paitoja. Tässä uusin:

Ja kerrankin osaan jopa sanoa, mistä postauksen kankaat ovat: koko satsi oli tilattu Ruotsista Jonicilta. Violettia digiprinttiä jäi vielä vähän, mutta yksiväriset tulivat aika hyvin tuhottua. Aika tilata lisää kangasta kohtapuoliin vissiin? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti