sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Peruspaitaa ja esikoiselle tunika

Viime aikoina on tullut ommeltua pelkästään raglanhihaisia ja havahduin yhtäkkiä, että minultahan puuttuu peruspaidan kaavat melkein kaikissa kokoluokissa! Mitä lie niille tapahtunut, olen niitä joskus kuitenkin ommellut? Eikun kaverin lehtilainaamolle taas ja sieltä pari Ottobrea lainaan. Tämä kaava löytyi lehdestä 6/2010. Piirsin jemmaan useammankin koon; kuvan norsupaita on tehty koon 92 kaavalla.
Trikoo on Eurokankaasta. Olen marinoinut sitä jo jokusen kuukauden, mutta nyt se oli tähän aivan omiaan. Tykkään hurjasti! Itse asiassa niin paljon että samaa kangasta on jemmassa myös punaisena ;) Paidan resori on punainen osin siitäkin syystä, että paita on tarkoitettu setiksi viikko-pari sitten syntyneiden housujen kanssa.
Lainassa oli myös lehti 4/2008 ja sieltä esikoinen bongasi kietaisutunikan. Tähänkin kankaat löytyivät omista jemmoista. Turkoosi trikoo on samaa, josta tein hihoja syyskuun ompelusession yhteydessä. Hivenen sai asetella, että kaikkiin kaitaleisiin riitti, mutta onnistui!

Tunikan pohjakangas on alunperin ostettu joko Itävallasta tai Saksasta sillä idealla, että teen siitä hihat meidän dinohullun paitaan ja lisäksi itselleni työtunikan. Harmillisesti vaan tälle kaveriksi aiottu dinokangas ehti loppua, joten kangas jäi laatikkoon lojumaan. Kesällä siitä syntyi miehelle paita ja nyt esikoinen kelpuutti sen tunikaan. Oikein kun taas aseteltiin niin jäi siitä vielä yhdet raglanpaidan hihatkin, jotka tänään ompelin toisen dinokankaan kaveriksi, kerran se alkuperäinen silloin aikoinaan loppui ;) Eli lopulta edes osa kankaasta päätyi siihen tarkoitukseen kuin oli suunniteltukin. (Dinopaidasta ei ole kuvaa, on niitä samoja raglanpaitoja joita tänne on postattu jo pilvin pimein.)

Lapsi on niin laiha, että tunikaa olisi voinut kaventaa vielä lisääkin, nyt otin lähinnä saumanvarojen verran sisään. Helma oli käyttäjän makuun liian pitkä, joten kuvauksen jälkeen sieltä saksittiin vielä reilut 10 senttiä pois ja nyt tunika on lähinnä paitamittainen eikä mene enää mekkona.2 kommenttia:

  1. Tuota norsua oli tänään EK:ssa palalaarissa niin pakkohan se oli kotiuttaa :) Sinulle olisi haaste blogissani!

    VastaaPoista