sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Onion puhvihihoilla

Tänään syntyi taas yksi mekko/tunika Onion 2035 -kaavalla. Tällä kertaa kankaana oli joustofrotee ja suunnitelmana oli tehdä lyhythihainen versio. Halusin kuitenkin jotakin jippoa tunikaan, joten kokeilin ensimmäistä kertaa ommella puhvihihoja. Kaverilta löytyi taas apuja kaavan muokkaamiseen ja ohjeet ompelemiseen, joita en kylläkään noudattanut. Tässä lopputulos:

Hihat on siis ommeltu pussilleen levittämällä alkuperäistä hihakaavaa yläreunasta. Ohjeistuksen mukaan olisi pitänyt ommella rypytyslangat hihan yläreunaan, mutta itse väänsin vaan saumurista differentiaalisyötön täysille ja onnistui se niinkin. Ekan hihan kanssa oli tosin vähän säätämistä, että kumpikas kangas pitikään olla alla, mutta lopputulos on ihan jees tälläkin tyylillä tehtynä.

Hankala kuvata tuota hihaa.. Ehkä parhaiten näkyy tästä sovituskuvasta?

Muita muokkauksia alkuperäiseen kaavaan oli helman lyhentäminen ja yläkappaleeseen lisäsin pari senttiä pituutta. Ja hihoista on tosiaan puhvituksen lisäksi otettu pituutta pois reilusti. Jos oikein muistan niin päivänkakkarakangas on Metsolalta. Useamman kuukauden on odottanut ompelemistaan tämäkin ja itse asiassa osa jäi vielä ompelemattakin. On leikattuna kyllä jo, eli kunhan saan vetoketjun ostettua niin sitten surautan loputkin kakkarat vaatteeksi. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti