keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hemmetin pussukka!

Edellisen onnistuneen ponitunikan perään onkin tällä kertaa vuorossa taas sutta ja sekundaa sekä ei mennyt niinkuin Strömsössä -osastoa. :D Netissä on tällainen ihana video jossa näytetään tosi selkeästi miten ommellaan pikkuinen (meikki)pussukka. Helppoa kuin heinänteko kun sieltä katselee. Vähän itse pelkästin vetoketjun ompelemista etukäteen, mutta sekin kävi vips vaan videolla eli eikun kokeilemaan. Tokikaan minä mitään kaavoja leikkelemään vaan suunnilleen mittojen mukaan leikkelin vaan kankaat ja eikus ompelemaan! Ekat purkamiset tuli jo taitosten kohdalla, taittelin ne ihan pieleen.. Projektin edetessä eiku ja pahus ja purkamista tuli varmaan puolenkymmeneen kertaan, mutta lopulta valmistui tällainen tekele:

Eniten harmaita hiuksia aiheutti (kuten etukäteen aavistelinkin) vetoketju, ekaa kertaa ompelin tuollaista ei kokonaan aukeavaa ketjua.. Lopputulos ei ole ihan keskellä, mutta saapi kelvata.


Vetoketjun vaikeusastetta nosti potenssiin sata se, että pussukassa on myös vuori. Vaikka miten tiesin missä järjestyksessä ja miten päin kankaat olisi pitänyt ommella niin olihan ne milloin mitenkin väärin päin ja väärässä kohtaa kiinni tikattuina eli purkamista ja manailua..

Lopputulos kuitenkin omaan käyttöön siedettävä. Hetkinen menee ennen kuin uudestaan uskaltaudun kokeilemaan, mutta josko tämä olisi nyt se maanantai- ja harjoituskappale ja seuraavasta yritelmästä tulisi jo sen verran kelpo että sitä voisi kuvitella vaikka lahjaksi jollekulle antavansa? Video on muuten noin 20 minuutin mittainen (toki ihan kaikkia toistuvia työvaiheita ei ole kuvattu), omassa juupaseipästelyssä meni useampi tunti eli ei tässä näillä taidoilla tuntipalkoille päästäisi jos myyntiin koittaisi tehdä :D

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että sait valmiiksi! Ja siis että jaksoit tehdä valmiiksi useiden purkamisien ym. jälkeen! Olen tehnyt muutaman pussukan ja sen opin, että kannattaisi tehdä pari-kolme kerralla, jotta mun ei tarvitsisi joka kerta muistella juuri tuota, miten päin ja missä järjestyksessä vuori- ja päällikangas ommellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitihän sitä nyt sinnillä kun tuli ne kankaatkin kerran leikattua :D Jos uuteen yritykseen rupean niin ehdottomasti tuolla sarjatuotantomenetelmällä ja aina vaan 1 tai 2 vaihetta kerrallaan ja sitten tauko ettei pääse liikaa turhautumaan ;)

      Poista