lauantai 19. lokakuuta 2013

Kierrätyskasseja

Reilu vuosi sitten kävin huushollia läpi ja keräsin turhaa tavaraa pois. Oletettavasti yksi perhe ei tarvitse esim. 10 juniorikokoista lakanaa kun sen kokoisia sänkyjä on tasan yksi? Paljon lähti Konttiin ja UFF:lle, vinon pinon lakanoita haki myös joku paikallinen matonkudeleikkaaja, mutta osan jemmasin myös itselle tätä projektia varten. Alunperin tavoite oli joulumarkkinoille 2012, mutta siitä "hivenen" myöhästyttiin. Vaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Tänään vihdoin sain aikaiseksi lakanapinoa kaivella ja ruveta kokeilemaan. Apuna olivat  Tosimummon blogi ja tämä blogi ja tällaista syntyi:

Ensimmäinen yritys oli liian korkea, joten vähensin kappaleen pituutta verrattuna noiden blogien ohjeisiin. Kantokahvat taas olivat ekassa mielestäni hivenen lyhyet, eli niitä puolestaan pidensin. Sarjatuotantoon kassi pääsi mitoilla n.100-105cm x n. 45cm. Sivusaumat ja pohjan muotoilu on tehty saumurilla:

Pohjassa siis on kulmista saumuroitu kolmiot pois, jolloin pohjasta tulee ryhdikkäämpi. Pisin aika kassissa menee kantokahvojen ja yläreunan käänteen kanssa.

Kahvat on tehty 12x40cm kappaleista jotka on taitettu ensin pitkittäin keskelle ja sitten vielä koko kappale pitkittäin puoliksi eli onkos kangas sitten peräti nelinkerroin? Kahvat ommellaan ensin molemmista reunoistaan ja sen jälkeen ne sujautetaan kassin yläreunan taitoksen alle ja tikataan yhdessä taitoksen kanssa paikoilleen. Yhdestä lakanasta riitti viiteen kassiin, joten todennäköisesti 1-2 ompelusessiota pidän vielä ennen adventtimyyjäisiä niin on myyjäispöydässä sitten vähän valinnanvaraakin kassin kuosin suhteen. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti