maanantai 21. lokakuuta 2013

Hippiponeja ja mitäs niistä syntyikään?

Jokunen viikko sitten hain BlogSariksi Sari Ahokaiselle, mutta siihen hommaan en päässyt mukaan. Sain kuitenkin alekoodin Sarin suunnittelemaan Pony Bloom -kankaaseen ja kun kuosi oli niin valloittava niin pitihän sitä tilata. BlogSari-hakemuksessa taisin suunnitella kankaasta kuopukselle mekkoa ja itselleni ehkä tunikaa tai jotain ja kangasta tilasin sen verran että itselleni siitä saisin paidan tai tunikan. Harmillisesti(?) kuopus sattui näkemään jossakin blogissa ponikankaasta tehdyn paidan ja ilmoitti haluavansa sellaisen eli eikun mittailemaan ja kaavoja asettelemaan josko kankaasta riittäisi sekä äidille että lapselle. Ei se nyt ihan riittänyt, mutta melkein.. Lapsi sai paitansa:

Kaava on sama koon 92 peruspitkähihainen, jolla tekaisin norsupaidan joku aika sitten. Ainut vaan, että hihoihin ei riittänyt pituutta, eli niitä jatkoin sitten resoreilla.

Vähän pelkäsin, että ponit ovat liian isot pienen lapsen paitaan, mutta eipäs olekaan onneksi! Omankin paidan/tunikan kanssa oli tosiaan kankaan kanssa riittämisongelmia, joten loppupeleissä siitä tuli tällainen:

Lähtökohtana oli Onion 2035-kaava, josta pituudesta nappasin reilusti pois ja hihoja lyhensin myös ronskilla kädellä. Lopputulos oli suht lähellä t-paidan mittoja ja alunperin meinasinkin helman ommella vaan kaksoistikillä ja ajattelin, että tuota voi hyvin käyttää kesällä teepparina sitten. Olin jo helman neulannut valmiiksi, kun rupesin miettimään että kesään on kyllä aika monta kuukautta aikaa ja toisaalta jemmassa "jokunen" muukin kangas joka voisi muuntua teeppariksi, eli miksi en tekisi tuosta enemmän tunikamaista jolloin se menisi nyt talvellakin paremmin. Joten parin vuoden takainen hutiostos (=väärän värinen punainen resori) muuntui paitaan helmaksi ja samasta tuli myös hihansuihin resorit, eli hihat ovat nyt melkein 3/4-mittaiset. Harmillisesti resoria ei riittänyt enää kaula-aukkoon, joten sen kanttasin samalla turkoosilla kuin lapsen paidankin. On aika nappiväri kyllä, tosi lähellä ponikankaan pohjaväriä!

Hiharesoreita vielä mietin kavennanko niitä vai en, mutta alkuun nyt saavat mennä tuollaisina löpsömpinä kun kuitenkin pitkähihaisen kanssa tuota on tarkoitus käyttää. Eli loppujen lopuksi kankaasta tuli ihan jotain muuta kuin alunperin suunnittelin, mutta tykkään näinkin ja itse asiassa tuosta omasta paidasta vallan paljonkin! Kangas on kaiken lisäksi todella napakan ja hyvälaatuisen tuntuista, eli vaikuttaa täydelliseltä tällaisiin pidä ja pese ja pidä taas -vaatteisiin! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti