lauantai 21. heinäkuuta 2012

Synttärikakkua!

Veli tilasi synttäreilleen perinteisen mansikkakakun. Päälle päin kakku näyttääkin oikein perinteiseltä kermapläjäykseltä mansikoine ja pursotuksineen. Sen verran kakkua kuitenkin piristin, että täytteenä on mansikoiden ja kerman lisäksi myös sipaus Lemon curdia.Tämä oli taas näitä kovan onnen kakutuksia. Pursotuksia varten olin ostanut Flora Vispiä, ja toisen kerran elämässäni kävi niin ettei se suostunut vatkautumaan! Onneksi lähikauppaan on vajaa kilometri, joten pikapyöräily sinne ja kerman kanssa takaisin. En siis uskaltanut ostaa lisää tuota Floraa vaan ostin ihan kuohukermaa. Se suostuikin vatkautumaan, mutta harmillisesti 6dl kermaa ei riittänyt koko kakun pursotuksiin, joten pursotuksista tuli vähän tyngät. Alunperin suunnittelin pursottavani lehtityllalla mutta sitten huomasin, että omistan vain pienen lehtityllan eikä sillä saisi tarpeeksi muhkeita pursotuksia, joten pursotukset tuli sitten ihan perustähtityllalla. Iso lehtitylla täytynee laittaa ostoslistalle. Pitää nyt toivoa, että kakun maku korvaisi sen ulkonäölliset puutteet.

Jos joku jaksoi lukea tänne asti niin luvassa on pieni "palkinto". Huomenna nimittäin juhlitaan myös blogin ensimmäisiä synttäreitä. 75 postauksen verran vuodessa on erilaisia käsitöitä tullut rävellettyä. Aika ahkerasti, sanoisin. Synttärijuhlan kunniaksi meinasin pistää ihan arpajaiset pystyyn. Osallistuaksesi linkitä ensin tämä blogi omaasi tai jaa Facebookissa ja kommentoi sitten tähän viestiin että osallistut arpajaisiin. Kaikkien 10.8. mennessä osallistuneiden kesken arvotaan -  yllätys - pari villasukkia. Sukkien mallin voittaja saa itse valita kaikista (poislukien neulotut polvisukat) tähän blogiin postatuista sukista, samoin värin saa tietty itse päättää :) Lycka till!

9 kommenttia:

 1. Naamiksessa jaettu. :) Hitsi kuinka aika rientää, jo vuosi!! Ja toivon tietenkin voittavani ihanat villasukat.

  VastaaPoista
 2. Jaettu on ja osallistun suurella toiveikkuudella arpajaisiin :D

  VastaaPoista
 3. Jaoin FB:ssä, villasukat, käytän niitä melkein joka päivä <3 teki mieli sanoa joka päivä mut muistin et helteellä jäi yks päivä niin et ei ollut jalassa :)

  Päivi S.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kiva blogi, jota käyn säännöllisesti lukemassa. Mistä siulla virtaa ja ideaa riittää kaikkeen!! Jaoin tämän naamakirjassa, ehkäpä saat uusia lukijoita. Ja onnea yksivuotiaalle blogille!
  T. Mari T.

  VastaaPoista
 5. Jaoin fb:ssä! Samalla tunnustan satunnaisesti lukevani.

  VastaaPoista
 6. Sukkia toiveikkaasti jahtaan... Ahkera muuten oot ollut!!!
  Elina L

  VastaaPoista
 7. kiitos osallistujille! onnetar on juuri noukkinut voittajaksi Päivi S:n. eli eikun Päivi väriä ja mallia valkkaamaan :)

  VastaaPoista