maanantai 2. heinäkuuta 2012

Palmikoita ja pitsiä

Pitkä blogitauko takana. Ei tosin ole paljon mitään tullut rävellettyäkään. Lankavaraston tyhjennystä hiljaksiin olen jatkanut ja tässä sen projektin tuloksia. Temposta puikottelin tällä ohjeella pari pipoa. Harmillisesti vaan mustasta langasta neulottuna tuo pitsikuvio ei erotu kovinkaan hyvin. :( Malli oli kuitenkin helppo ja kutosen puikoilla myös nopea neuloa joten pitää ehkä kokeilla erivärisestä langasta joskus.
Lisäksi keltaisesta Nallesta tai Seiskaveikasta (jämäkerä, ei havaintoa kumpaa lankaa tuo olikaan. Ensin kuvittelin että Nallea mutta saattoi sitä paksumpaakin..) tein palmikkosukat. Miia oli neulonut vastaavat reilu vuosi takaperin ja nimenomaan keltaisesta langasta neulottuna palmikot näyttävät hauskasti vähän viljantähkiltä. Sitä halusin siis itsekin kokeilla. Tämmöttiset niistä tuli:


Tätä ohjetta ei löytynyt netistä vaan se on Novitan kevään 2011 lehdestä. Muokkasin tosin ohjetta niin, että varressa on vain 4 mallikertaa viiden sijaan (ihan riittävän pitkät tuli näinkin) ja palmikot jatkuvat tuon keskikuvion vierellä kärkikavennuksiin asti. Alkuperäisessä ohjeessa  vain yksi mallikerta jatkuu kärkeen saakka ja muuten neulotaan sileää neuletta. Jämäkerä loppui harmillisesti sen verran kesken, että viimeiset vajaat 10 kerrosta kavennuksia piti neuloa eri langalla. Onneksi väri ei ihan kamalasti silmille sieltä pomppaa. Sen verran kiva malli tämäkin, että päässee kokeiluun toistekin  - ehkä erivärisenä ja luultavasti alkuperäisen ohjeen mukaisena sitten ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti