lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pintaneuleita päähän ja jalkaan

Operaatio langanjämien käyttäminen jatkuu yhä, osa sata kai jo kohta. Nyt vuorossa oli n. 50g jämä Jotain Lankaa. Eli jostain meille kulkeutunutta lankaa ilman vyötettä joten käsituntumalta piti vain arvioida minkäkokoisilla puikoilla sitä kävisi taklaamaan. Lanka on jotain sekoitetta, mutta väri on niiiiin herkullinen että pakko siitä oli joku tekele saada. Ravelryn kautta päädyin Ullaneuleen sivuille. Olin täydellisesti unohtanut koko Ullan! Onneksi nyt taas sinne löysin, koska siellähän on vaikka mitä kivoja ohjeita! Nyt kokeiluun lähti tämä. Puikot oli jotain nro 5 luokkaa ja sen verran sovelsin että silmukoita oli alkuperäisen ohjeen sijaan vain 90. Tosi nopea neuloa ja miten pienellä jipolla saa aikaan kivannäköisen pipon!



Ja kun pintaneuleiden makuun päästiin niin niillä myös jatkettiin. Kirjastosta tarttui mukaan sukkakirja jossa on toinen toistaan herkullisemman näköisiä sukkia! Harmillisesti kaikki on neulottu hyvin pienillä puikoilla ja ohuella langalla (+ suurella silmukkamäärällä) joten suurin osa jäänee kokeilematta. Angee oli kuitenkin sellainen ohje että osasin itsekin ihan helposti soveltaa sen pienemmälle silmukkamäärälle. Alkuperäisessä ohjeessa silmukoita on 65 mutta minä neuloin sukat 52 silmukalla.


Lanka oli taas niitä jemmavaraston lankoja, tällä kertaa Nallea. Harmillisesti en osannut arvioida langan menekkiä kohdilleen niin että sitä jäi melkein 40g yli eli olisin saanut yhden mallikerran pidemmät varret kun olisin sen aloittaessani tiennyt. No, koko sukan purku-urakkaan en kuitenkin lähtenyt kun ensimmäinen valmistui ja osviittaa menekistä sain. Puikot oli nro 3. Tälleen kuvattuna tuo pintakuvio ei hahmotu oikein ollenkaan, mutta ei sitä helppo ollut jalassakaan kuvata. Tässä jotain yritelmiä kuitenkin:



Seuraavaksi olisi tarkoitus siirtyä kankaiden pariin. Lapsille on luvattu uutta vaatetta koulun alkuun ja olisi pari muutakin projektia suunnitteilla. Tosin kyllä minä yhdet sukatkin puikoille pistin (tuosta samasta Cookie A:n kirjasta), että saas nähdä valmistuuko ne ensin vaiko joku ompelus :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti