torstai 19. heinäkuuta 2012

Sadepäivän saumurointeja

Melkein koko päivän on taas satanut, joten kun kerran pakko on ollut sisällä puuhastella niin olen sitten istunut saumurin ääressä. Aamulla tosin karkasin pikaisesti kangaskauppaan resoriostoksille ja niiden avulla pääsin poikienkin syksyvaatteissa eteenpäin. Paidat olivat resoreita vaille valmiit, joten ne surautin ensin loppuun.


Paitojen kaava on Suuri Käsityölehti numerosta 9/2007. Himpun verran leveä ehkä omaan makuuni.. Molemmat paidat on leikattu koon 116 kaavalla, turkoosi ilman saumavaroja ja vihreä saumavarojen kanssa. Vihreää ommellessa tajusin että jos tässä enemmän rupeaa ompelemaan niin lankoja pitää ostaa useampaa eri väriä! Nyt ompelin beigellä, kyllä se suunnilleen meni. Tässä näkyy kankaan kuosikin paremmin:


Turkoosi resoria ei löytynyt mistään. Ainut edes vähän sinnepäin oli liian vihreää mutta kun lapsi sai valita sen ja valkoisen välillä niin valitsi vihertävän kuitenkin. Ei 100% nappivalinta mutta lapsi on tyytyväinen niin saa luvan äitikin olla. Kuosi näkyy tässä myös paremmin lähikuvasta:


Kun paidat valmistuivat niin rupesin seuraavaksi piirtämään housujen kaavaa. Kun "Saimi" onnistui esikoisellekin niin hyvin niin piirsin sen koossa 116 ja kokeilin pojille myös. Tässä sama juttu, että nuoremmalle leikkasin ilman saumanvaroja ja isommalle suht reilujen saumanvarojen kanssa. Ilokseni joustofrotee oli sen verran leveää että molemmille sain leikattua kahdet housut! Tuota turkoosihtavaa resoria ei riittänyt molempiin housuihin, joten ompelin toiset tummansinisillä. Ihan erinäköiset housut tulee pelkästään resorin väriä muuttamalla! Molemmat resorit ovat yhtä pitkät, mutta siniset on kuvassa kaksin kerroin taitettuina.


Jännän erioloisia nuo joustofroteet, vaikka kaikki samasta paikasta onkin tilattu. Tuo turkoosi oli paljon luirumpaa kuin mitä tummanvihreä tai esikoisen apilakuosinen. Pitää nyt toivoa ettei heti ekoissa pesuissa hidu ihan olemattomiin. Tässä vielä tyytyväiset käyttäjät uusissa asuissaan. Kangasvalinnat on siis molemmilla täysin omat. Kun resori on samaa väriä sekä paidassa että housuissa niin se tuo vielä lisää yhtenäisyyttä kokonaisuuteen :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti