keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Virkattu huivi Lost In Time

Olipahan projekti! Tuntui että tämä ei valmistu i-ki-nä, mutta tässä se nyt on: virkattu huivi! (Ei siinä loppujen lopuksi mennyt kuin vähän reilu kuukausi, mutta itse olen tottunut että hommat valmistuu päivissä tai max. parissa viikossa.)


Tavoitteena oli saada käytettyä pois mahdollisimman paljon Novitan Rose Mohair -lankoja, joten halusin mallin, jossa on useampaa väriä. Kaikki pyöröpuikot olivat jo käytössä, joten ohjeen piti olla virkattu. Lopulta näillä spekseillä malliksi valikoitui Mijo Crochetin suunnittelema Lost in Time jonka ohje löytyy suomeksi täältä. Virkkuukoukku oli kokoa 4 ja lankaa sain kulumaan melko tasan 250g. Huivi on sen verran iso, että jos sen haluaa kokonaan kuvaan niin yksityiskohdat kärsivät, siispä tässä kuvaa vähäh lähempää:


Huivissa toistuvat "popcornit" ja terälehtiä muistuttavat kohopylväsryhmät. Molempia varten piti opetella uusia tekniikoita. Popcornien tekemiseen löytyy hyvä tutorialvideo Youtubesta ja kohopylväät opettelin Novitan sivujen ohjeella. Ihan hauskannäköistä jälkeä syntyy. Tässä vielä lähempää kuva:


Huivin väritys tuli ihan omasta päästä se mukaan minkä verran eri värejä oli (kuten näkyy, violettia oli eniten ;) ). Yhdessä vaiheessa hukkasin yhden kerän turkoosia, joten sitä on alun leveän raidan jälkeen säännöstelty - kunnes sitten vähän ennen loppua löysin taas sen kerän! Mutta mitään suunnitelmallisuutta tässä ei ollut vaan kunhan pistelin virkaten. Popcrn-kohopylväs-osion korkeus on 12 kerrosta ja niitä voi toistaa haluamansa määrän ja säädellä siten huivin kokoa. Itse tein 5 toistoa. Kuudenteen ei olisi varmaankaan lanka enää riittänyt - eikä ainakaan kärsivällisyys. Näissä kolmiohuiveissa on sen ongelma, että kerroksen pituus kasvaa kerros kerrokselta, joten viimeisellä pylväskerroksella taisi olla melkein 400 pylvästä! Hetkisen niitä koukkusin enkä halua edes ajatella kuinka monta niitä olisi ollut kuudennen mallikerran toiston jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti