lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kalenterinkansia

Tänä vuonna opekalenterin kannet ovat niin ruman väriset omaan makuuni että pakko oli asialle tehdä jotain.


Google löysi erittäin hyvän kuvallisen ompeluohjeen kankaisiin kansiin, joten sellaiset otin työn alle. Koska olen hahmotusongelmainen sen suhteen, mihin väliin mikäkin osa tulee ja miltä nurin ommeltu asia näyttää oikein päin käännettynä, piti ensin tehdä harjoitusversio ja sitten vasta varsinainen versio. Näin minulla on sitten kahdet kannet valittavaksi eli voi vaihdella jos toisiin kyllästyy.


Harjoitusversion tein vanhoista farkuista. Nuo kukkakoristeet olivat farkun lahkeessa eli hyödynsin ne sellaiseen koristeena. Kuten kuvasta näkyy, vähän piti palastella että tuli tarpeeksi iso pala. Valmista kantta tuunasin vielä Salapakasta ostetulla silitysmerkillä.


Seuraavaksi otin työn alle varsinaisen kansikankaan eli Potterheadille toki Potter-aiheista puuvillaa. Tähän silitin tukikankaan, koska kangas oli sellaisenaan aika ohutta.


Kannet kiinnitetään kuminauhalla. Tässä avattuna olevista kansista otetussa kuvassa näkyy tuo kuminauha. Sen kanssa ei ihan mennyt putkeen.. Harjoitusversioon kuminauha tuli vähän vinoon joten olin sitten tosi tarkkana sen kanssa varsinaisessa versiossa. Sen sijaan missä en ollut tarkkana oli se, että koska kiinnitettynä kuminauha tulee etukannen päälle niin sen pitäisi tietenkin olla kiinnitettynä kangaskansien takaosaan!


Eli Potter-kansien kiinnitys tulee nyt sitten tälleen takakannen puolelle.No, eipä tuo nyt iso juttu ole eikä varsinaista käyttöä haittaa, mutta kuvastaapa hyvin tätä onnetonta hahmottamiskykyäni :D Jos joskus vielä kolmannet kannet ompelen niin ehkä niissä sitten on kuminauha sekä oikeassa paikassa että suorassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti